SABAH NAMAZININ VAKTİ *** SÜNNETİ ŞİRK SAYANLAR
Çarşamba, 25 Haziran 2014 00:00

SABAH NAMAZININ VAKTİ

Sayın hocam Didim’de oturuyorum, sabah ezanı 04.05 de okunuyor. Ben bu saatte uyuyorum, fakat televizyonda 70 dakika fazla oruç tuttuğumuzu söylediler. Ben şimdi diyanetin vermiş olduğu saate uymasam diğerine uysam zarar verir miyim cevaplarsanız memnun olurum... Allah'a emanet olun, teşekkür ederim şimdiden, ...

Cevap: Ben şunu bunu bilmem, benim Kur'ân ve Hadislerden edindiğim kanaate göre siyah ve beyaz renk birbirinden ayırdedilinceye, mahalle evleri ve sokakları birbirinden ayırdedilip belli oluncaya dek sahur yenilebilir. Yani Güneşin doğmasına bir saat, 45 dk. kalıncaya dek yenilebilir. Diyanetin takvimine uymak daha efdaldir ama geç kalan, o zaman kalkamayan kimse de güneşin doğmasına bir saat, 45 dk. kalıncaya dek yiyebilir. Çünkü aslında orucun tutulacağı zaman, gece vakti değil, gündüz vaktidir. Gündüz de güneşin doğmasıyla başlar ise de doğuda beliren kızarık ve işaretler de güneşin doğmakta olduğunu gösterir. Esasen güneş doğup batmaz ama dünyamız kendi çevresinde döndüğü için zaman güneşi göremeyiz ki bu duruma güneşin batması, zaman zaman da güneşi görürüz ki bu duruma da güneşin doğması olayı denilir. Doğan batan bir şey yok, her şey dünyanın dönmesinden kaynaklanmaktadır.


 

SÜNNETİ ŞİRK SAYANLAR,..

..dinin ikinci kanadı olan hadis ve tarih kanadını koparmış olurlar

Selamünaleyküm hocam, müsaadenizle size bir sorum olacak. Şimdiden çok sağ olun ve hakkınızı helal edin hocam.

Erkeklerin sünnet edilmesinin şirk olduğunu söylüyorlar, Allah’ın vermiş olduğu fıtratı değiştirmiş olduğundan. Sünnet olma hakkındaki Hadisleri de İsrailliyattan sayıyorlar. Bu konuda açıklama getirirseniz çok seviniriz hocam. Allah'a emanet olun!

Cevap: Bunu söyleyenler gerçeği inkâr ediyorlar. Sünnet, Hz. İbrahim'den kalma bir gelenektir. İbrahim dininden olduklarına inanan Araplar da sünnet olurlardı. Peygamberimizin yetiştiği toplumda sünnet ta İbrahim'e dayanan bir uygulama idi. Peygamberimiz de, dedeleri, amcaları ve yetiştiği Kureyş toplumunun erkekleri hep sünnetli idiler. Sünneti şirk kabul edenlerin asıl amaçlarının ne olduğunu bilemiyorum ama bu düşüncenin iyi niyetten uzak olduğunu sanıyorum.