HANIM HOCALAR ÜZÜLMESİNLER, CENNETTE ÜZÜNTÜ YOKTUR
Perşembe, 12 Haziran 2014 00:00

HANIM HOCALAR ÜZÜLMESİNLER, CENNETTE ÜZÜNTÜ YOKTUR

Hocam hayırlı günler. Merak ettiğim bir konu var: Çalıştığım okulda 20 yıllık bir Din Kültürü öğretmeni var, erkek. Erkek hocalara öteki tarafta günahları sebebiyle yandıktan sonra direk cennete gireceklerini ve her gün istedikleri sayıda huriyle birlikte olabileceklerini söylüyor. Eşimiz ne olacak?” dediklerinde: “Eğer isterseniz kendi kadınlarınızla da birlikte olabilirsiniz. Onlar sizi hurilerle görmekten rahatsızlık duymayacaklar, haberleri olmayacak, ama bu dünyadaki eşleriniz sizden başka erkekle birlikte olamayacaklar” diyor. Böyle olunca da hanımlar itiraz ediyor. “Eşlerimizi başkasıyla nasıl paylaşırız?” diye. Erkekler de hoşlarına gittiği için çok seviniyor hocam. Kadınları ikinci plana atıyor. Ben Kur’ân’da böyle bir şey yazdığını düşünmüyorum. Çok araştırdım her hoca farklı bir şey söylüyor. Sizin bu konudaki fikrinizi merak ettim...

Cevap: Âhiret durumunu Allah'tan başka kimse bilmez. Sözünü ettiğiniz din hocası konuyu abartmış. Evet, cennette erkeklere huriler, yani terü taze kızlar verilecek ama kadınlara da ğilmanlar yani ter-ü taze delikanlılar verilecektir. Bunu şöyle anlayabiliriz. Cennette ihtiyarlık yoktur. Ölümle bedenden ayrılmış olan ruh, taze ve şeffaf bir beden içinde cennete gidecektir. Buranın etleri buruşmuş, kırışmış ihtiyar kadınları, terü taze cennet hurilerine dönüşeceklerdir. İhtiyarlamış erkekler de cennet delikanlıları (ğilman) olacaklardır. Erkekler, kendileriyle yaşıt dilberlerle beraber olacaklardır. Kur’ân cennet durumunu şöyle canlandırmaktadır:

“31- Korunanlar için de başarı ödülü vardır. 32- Bahçeler, bağlar, 33- Göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar. 34- Ve dolu kadeh(ler). 35- Orada ne boş söz ne de yalan işitirler; 36- Rabbinden bir karşılık, yeterli bir bağış olarak. 37- Göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunanların Rabbi, çok mer­hametli (Rab). O'nun (izni olmadan) huzurunda konuşamazlar.” (Nebe Suresi: 31-37)

Kur’ân’da erkeklerin, genç ve yaşıt cennet kızlarıyla evlendirilecekleri belirtilir ama bir erkeğe bilmem kaç kız verileceği söylenmez. Bir erkeğe 70-80 huri verileceği sözleri, temelsiz ve tutarsız rivayetlere dayalı yorumlardır. Dünya kadınları orada huri, dünya erkekleri orada delikanlı olurlar. Ayrıntıyı hiç kimse bilmez. Ayrıca cennet, üzüntü ve tasa yeri değildir. Orada insanlar “korku ve üzüntü çekmezler.” ‘Bakara: 62) “Boş ve yalan söz de işitmezler. Günah da işlemezler. Orada günah yoktur.” (Vakıa Suresi)

Cennet ve cehennem Kur’ân’da çok ayrıntılı olarak tasvir edilir. O manevi hal, ancak bizim anlama düzeyimize indirilerek anlatılmıştır. İşin içyüzünü ne ben bilirim, ne de başka bir kimse. Kur’ân’da bize anlatılanları anlarız ama içyüzünü Allah bilir. Çünkü Kur’ân’da cennet nimetlerinin, dünyadakilere benzer olduğu belirtilir. İsim benzer ama İbn Abbas’a göre mahiyet tamamen farklıdır.

Bundan dolayı kadın hocaların boş yere üzülmelerine gerek yoktur. Kur’ân’a göre yaşayıp cennete gitmeğe çalışsınlar. Bir kere cennete gittiler mi artık orada kendilerini üzen hiçbir şey olmayacaktır. Bundan kesinlikle emin olabilirler.