İFTİRA VE CEHALET DOLU ALINTI: KURAYZA OĞULLARI (2)
Salı, 03 Haziran 2014 00:00

 İFTİRA VE CEHALET DOLU ALINTI: KURAYZA OĞULLARI (2)

(...dünden devam)

Cevap: Murat Bey, gönderdiğiniz yazı iftiralarla doludur. Bunların cevabını istiyorsanız Kur'ân-ı Kerim'e göre Hz. Muhammed adlı eserimi okuyun. O eserde Hendek, Kurayza Oğulları Seferini okuyun. Göreceksiniz ki Hz. Peygamber hiç kimseye durup dururken saldırmamıştır. Yaptığı savaşların hepsi ya bizzat savunma veya savunmaya yönelik taarruz savaşıdır.

Peygamberimiz Medine'ye geldiği zaman Medine'de Yahudi kabileleriyle, iç işlerinde serbestlik, özgürlük, ama dış düşmana karşı Medine'yi birlikte savunma konusunda 4 maddelik bir ittifak yapmıştı. Kurayza Yahudileri, Mekke'den gelen 10 bin kişilik düşman ordusuyla ittifak yaparak hem Medine Antlaşmasını bozdular hem de düşmanla birleşerek Müslümanları tamamen imha etmeğe çalıştılar. Şayet o gelen düşmanla birlikte galip gelselerdi Müslümanları tamamen yeryüzünden sileceklerdi.

Antlaşmayı bozan milletin cezası Tevrat'a göre idamdır. Bu hükmü veren Sa' ibn Muaz Yahudi değil, Yahudilerle manevi kardeş olmuş, Medine’de Arap Evs Kabilesinin lideri idi. Kendileri aleyhinde hüküm verecek olan Sa'd'ı hakem olarak seçen veya onun hakemliğine razı olan da Yahudilerin kendileriydi. Peygamber de, Kurayza Yahudileri de Sa'd'ın vereceği hükme razı olacaklardı. Yaralı olan Sa'd ise tedavi görüyordu. Onu Medine'den getirdiler ve Sa'd, hıyanet etmiş olan Kurayza Oğullarının erkeklerinin öldürülmesi yolunda hüküm verdi. Bu hüküm, aslında Tevrat'ın hükmü idi.

Demin dediğimiz gibi gönderilen yazı, çarpıtmalarla, cehaletlerle doludur. Cevap vermeğe bile değmez. Yazıda “Benu Kureyza’lılar ellerindeki kaleleri olan Hayber’e sığınmışlardı. Hayber kalesini kuşatan Muhammed hiç acele etmedi. 1 aya yakın süre ablukaya aldığı kaleye giriş çıkışı engelledi. Benu Kureyzalılar açlık ve susuzluk ile de mücadele ediyorlardı.”

Yazıyı yazan cahil, Kurayza Kalesi ile Hayber Kalesini karıştırıyor. Kuşatılmış olan Kurayzalılar, nasıl Medine’den 150 km. uzakta bulunan Hayber’e sığınacaklar? Onlar Hayber’de değil, kendi kalelerinde kuşatıldılar. Kuşatılmalarının sebebi de vatan hıyaneti idi.

Olayın içyüzünü anlayabilmek için “Kur’â-ı Kerîm’e Göre Hz. Muhammed” adlı eserimden Hendek Savaşının ardından vuku bulan Kurayza Oğulları Seferini anlatacağım:

(devamı yarın..)