TÜYLERİM ÜRPERDİ, YÜREĞIM PARÇALANDI
Cuma, 11 Nisan 2014 00:00

TÜYLERİM ÜRPERDİ, YÜREĞIM PARÇALANDI

Bu nasıl bir canavarlık, nasıl bir namussuzluktur!

Kars’ta dokuz yaşındaki Mert çocuk, babasının dükkânına sefer tasıyla yemek götürüyor. Dönerken bir canavar ona musallat oluyor. mutlaka kandırarak çocuğun elinden tutup götürüyor ve 9 yaşındaki zavallı çocuğun ırzına geçtikten sonra onu öldürüp çöp sepetinin yanına atıyor.

Behey vicdansız, namussuz alçak! Nasıl kıydın o yavruya! Nasıl kirlettin onu ve nasıl parçalanası ellerinle onu öldürüp çöpe attın? Sana canavar desem canavarlar bunu kendilerine hakaret sayar. Sana insan diyemem çünkü bu yaptığını insanlar değil, hayvanlar da yapmaz. Sen ne kadar acımasız, vicdansız yaratıksın?! Sen insan kılığında en habis şeytansın!

Allah güzel Mert’in anasına babasına, ailesine sabır versin. Zaten henüz sorumluluk çağına girmesine hayli zaman bulunan Mert günahsızdır, cennettedir. Ama böyle bir işkenceye maruz kaldığından ötürü Cenabı Hak onun cennetteki derecesini daha da yükseltecektir. Duamıza da ihtiyacı olmasa da yine biz Allah’tan Mert’e bol bol rahmet dileriz.

Değerli kardeşlerim, Mert olayı tek değildir. Kim bilir nice Mertler bu tür sapıkların tecavüzüne uğruyor, kim bilir nice ana kuzuları kirletilip hunharca öldürülüyor.

Şimdi bu vicdansız canavarlara nasıl engel olunacak, toplum bunların saldırısından nasıl korunacak? Bu canavarın yakalanıp yakalanmayacağı mechul. Yakalansa bile mevcut yasaların belirlediği hangi ceza bunun açtığı travmayı iyileştirir, ma’şeri vicdanı rahatlatır?

Birkaç yıllık ceza ile bu tür canavarlıkların önüne geçilemez. Hiç kimse Allah’tan merhametli değildir. Yaratanın kanunu, toplumun huzur ve selâmeti için böyle canavarların idamını öngörür. Ama Avrupa’ya uyup idam hükmü yasalarımızdan çıkarıldı. Peki, ne olacak, adam yatıp çıkacak, sonra yine suç işlemeğe, mel’anetini icraya devam edecek. Nitekim kaç kişi hapishaneden çıkar çıkmaz hemen birkaç gün veya birkaç ay içinde tekrar suç işledi veya kaçırdığı bir kızı veya kadını kirletip tekrar içeriye girdi.

Evet, idam hoş değil, çünkü telafisi mümkün olmayan bir ceza ama ya Mert gibi yavrulara reva görülen alçaklığın telafisi mümkün mü? Ma’şeri vicdanın bir parça rahatlaması, ana babaların acılarının bir parça dinmesi için bu tür vicdansız namussuzların ibret-i âlem için şiddetle cezalandırılmaları gerekir.

Yoksa daha çok Mertler, çok ana kuzuları böyle sapıkların kurbanı olabilir. Allah toplumumuz İblislerin şerlerinden korusun!