YENİ BULUNAN YARATILIŞ GENİNE İŞARET *** MUSKA
Pazartesi, 24 Mart 2014 00:00

AŞAĞIDAKİ SATIRLAR DAHA YENİ BULUNAN YARATILIŞ GENİNE İŞARET OLABİLİR Mİ?

Cevap: A’râf Suresi’nin 172’nci âyeti, maalesef asırlarca önyargılarla çarpıtılmış, taşımadığı anlamlar kendisine yüklenmiştir. Şimdi âyeti, önyargısız olarak okuyalım: “Rabbin, Âdemoğullarından, onların bellerinden zürriyetlerini almış ve ‘Ben sizin Rabbiniz değil miyim?’ diye onları kendilerine şahit tutmuştu. ‘Evet, (buna) şahidiz’ dediler. Kıyamet günü, ‘Biz bundan habersizdik’ demeyesiniz.”

Âyette, Ruhlar âleminden veya Âdem’den söz ediliyor mu? Hayır. Burada Âdemoğullarının zürriyetlerinin, kendi bellerinden alındığı ve tohum halinde bulunan zürriyetlere, Allah’ın, Ben sizin Rabbiniz değil miyim” diye hitap ettiği, onların da Evet Rabbimizsin” diyerek bunu kabul ettikleri anlatılmaktadır.

Elbette bu âyette insanın yaratılışında Allah'a inanç geni bulunduğuna işaret vardır. Bu da Kur'ân'ın mu'cizelerinden biridir.

 


MUSKA TAŞIMAK

Selâmünaleyküm Süleyman Bey, bana büyü yapıldığı ve cinli olduğum söylendi ve üzerinde âyetler yazılı ve bir de resim çizilmiş bir muska verildi. “Üzerinde taşı” denildi. Resimde 2 göz, el resmi ve tabanca çiziliydi. Yani kötü gözle bakana o kötü enerji kendisine geri çevrilir. Bu caiz midir? Teşekkür ederim. ..

Cevap: İslâm'da böyle şeylerin yeri yoktur. Hastaya okunabilir ama muska yapmak, muska taşımak Peygamberimizin uygulamalarından değildir. Şimdi böyle şeyler bir sektör oldu. Sen kendi vicdanına danış. Allah'a sığınırsan hiçbir şey sana zarar veremez.


MUSKANIN DİNDEKİ YERİ NEDİR?

Cevap: Muskanın dinde yeri yoktur. Peygamberimiz ve ashabı kimseye muska yapmamışlardır. Ancak bir hastalığa okumak, Peygamberimizin uygulamasına dayanır. Peygamberimiz, torunu Hasan ve Hüseyin'e nazar değmemesi için dua okumuştur. Bazı sahabiler de bazı sureler okumuşlardır. Bu konuda geniş bilgi için Açıklamalı Dua Mecmuası adlı eserime bakınız.