HAYAT KURTARACAK BİR AİLE VE EVLİLİK SORUNU (1)
Salı, 18 Mart 2014 00:00

HAYAT KURTARACAK BİR AİLE VE EVLİLİK SORUNU (1)

Selâmünaleyküm Sayın Hocam, bir türlü söze nasıl gireceğimi bilemiyorum, lakin derdim var. Derdi veren Rabbim dermanını da verir inancıyla sizinle paylaşmak istiyorum.

Bekârım, erkeğim, 33 yaşındayım, İstanbul’da yaşıyorum, işimde gücümde günlük hayat koşuşturmacasındayım. İki sene önce bir hanım efendi ile tanıştık, o da 32 yaşında, çalışıyor. Çok iyi anlaştık, birbirimize âşık olduk. Evlenme kararı aldık, bir türlü uygun ekonomik ve sosyal koşullar oluşmadı diyerekten erteledik (ben erteledim). Kendisi çok istiyor benimle evlenmeyi, ben de çok istiyorum. Bu ocak ayında küstük bir süre görüşmedik, ara ara konuştuk. İkimiz de birbirimizi hala çok seviyoruz. Birbirimiz için kalplerimiz atıyor.

Buraya kadar her şey normal. Biz ayrı iken bir adamla tanışmış, benim yokluğumun verdiği boşluk ve yalnızlık duygusu ile onun evlenme teklifini kabul etmiş. Şu an nişanlılar, nişandan hemen önce bana anlattı, hala görüşüyoruz lakin aramızda bir cinsellik söz konusu değil, karşı tarafla da söz konusu değil. Birbirimize çok çok âşığız. Birlikte dua ediyoruz, kimse zarar görmeden bu nişanın bozulması için. Karşı tarafın kırılmasını istemiyoruz, günahını da almak istemiyoruz. İki ailenin de rezil olmasını istemiyoruz. Hanım efendi de rol yaparak bir evlilik yaşamak istemiyor lakin elimizden şu an hiçbir şey gelmiyor, kimseye derdimizi anlatmadık.

Çok korkuyoruz anlatmaya, işin nereye varacağını bilemiyoruz. Benim ailem de hanım efendinin ailesi de, diğer adamın ailesi de imanlı aileler, ibadetlerini yapan insanlar. Bizi anlamayacaklarından da çok korkuyoruz o yüzden açılmadık, açılamıyoruz. İleride daha büyük acıların yaşanmaması için size yazıyor ve bu iki zavallı Allah kulunun düştüğü durumu dinimize göre yorumlamanızı rica ediyoruz.

Yanlış ifadelerim varsa affınıza sığınıyorum. İmanım var ve ibadetlerimizi düzenli yapan insanlarız. Dinimize göre hanım efendi nişanı bozarsa günah olur mu? Karşı tarafın hakkının geçmemesi için ne yapmalıyız? Allah rızası için durumu yorumlar mısınız? Kimse zarar görsün istemiyoruz, o yüzden acil bir cevap arıyoruz duruma. Rabbimizden çok yardım istedik, inşallah bu konuda ileride kimsenin incinmeyeceği, göremediğimiz bir yol gösterir bize. Selâm ve sevgilerimle...

Cevap: Sevdiğin hanım eğer gerçekten sana âşık ise ve öbür adamla sevmeden sırf bir gurur için evlenecekse, bu evlilik doğru olmaz. Öbürüyle evlenip de seni düşünecek ve sevecekse bu durumda adam bunun farkına varırsa o ailede güven olmaz ve anlaşmazlıklar, kavgalar başlar. Bana göre kadın bunu karşı tarafa açıkça anlatsın veya bu evliliğe gönülden razı olmadığını açıkça söylesin. Öbür ailenin yaptığı bütün nişan masraflarını da onlara iade edip bu işi bitirsin ve ikiniz artık ara vermeden, hiç tereddüd etmeden derhal evlenin. Sonradan kötülük olacağına baştan bu işin bitirilmesinde yarar vardır. Ama kadın nişanı attıktan sonra siz de yine onu savsaklarsanız vebali sizin boynunuza biner. Yine de siz iyice düşünüp taşının, size uygun olan adımı atın. İsterseniz bir de istihare yapın, Allah'ın size doğru yolu göstermesini dileyin. Allah yardımcınız olsun.

 

(devamı yarın..)