PEYGAMBER’İ RÜYADA GÖRMEK *** BİR OKURUMUN GÜZEL DEĞERLENDİRMESİ
Cumartesi, 22 Şubat 2014 00:00

PEYGAMBER’İ RÜYADA GÖRMEK

Kusura bakmayın hocam .. bir sorum daha olacak, ...:

Ben ukalalık mı ediyorum, bilmiyorum hocam ama çok da düşünmem böyle ama aklıma geldi biraz da kurcaladı. Hocam merak ettim. Sadece bunu anneme ve babama anlatmıştım. Çok da üzerinde durmadım o kadar. Kimseye de anlatmadım. Hocam ben 1994 senesinde yani 11 yaşımdayken rüyamda Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.v) i gördüm. Rüyam şu şekilde idi:

Soğuk bir ses, insan sesi değil ama diyordu ki, eski çağlarda yaşamış olan inkârcı azgın kavimleri Allah C.C. helâk etmiştir, bu yaşadığımız çağda da o kadar çok günah işleniyor bu dünyada ama Allah C.C. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed S.A.V in yüzü suyu hürmetine bu kavimleri bu dünyada helâk etmiyor, cezalarını ahirete erteliyor diye. Ve Peygamber Efendimizi gördüm; içli içli ağlıyor ama ne kadar içli ağlıyodu! Siyah sakalları var, arasında beyazlar var, buğday tenli, orta boylu ne şişman ne de zayıf, orta görünümlü bir insan. Acaba gördüğüm kişi gerçekten Peygamber Efendimizin gerçek görüntüsü müydü? Yaşar Nuri Öztürk bu tür rüyalarla ilgili rivayetler, hadisler uydurmadır der. Ama çoğu internet sitesinde, Peygamber Efendimizi gören, gerçek silüetiyle görmüştür ve cennete girer yazıyor. Ama şu da var: Kur’ân-ı Kerîm’in bir âyetinde, Allah’ın gazabından emin olunmayacağını söyler, Allah C.C. Bu tür rüyaların hükmü nedir hocam?...

Cevap: Oğlum ben rüya yorumcusu değilim. Hz. Peygamber'i, tarih ve siyer kitaplarında anlaşılan biçimiyle görmüşsen doğru görmüşsündür. Çünkü şeytan onun gerçek şekliyle görüntü veremez. Ama kimi insanlar Hz. Peygamber'i takım elbiseli, paltolu, şapkalı ve benzeri biçimlerde gördüklerini söylerler. Peygamberimiz ömründe takım elbise giymedi. O zamanda hiçbir Arap da takım elbise giymezdi. Çünkü bu tür giysiler o zaman yoktu. Ayrıca iklim dolayısıyla ora için en uygun giysi, savb dedikleri entaridir. Peygamberimiz entari giyerdi. Senin anlattığına göre sen Peygamberimizi gerçek biçimine uygun görmüşsün. Onun yolunda gidersen ne mutlu sana!

 


 

BİR OKURUMUN GÜZEL DEĞERLENDİRMESİ

Akifler surda mukaddes bir delik açtı. Süleyman Ateşler bu delikler sayesinde surları yıktı ve artık sona yaklaşıldı. Kur'ân'ı anlamaya gerek yok diyenlerin sayısı bugün bir elin parmaklarını geçmiyor.

Başka biri ona cevap veriyor:

Muammer... bey çok iyimsersiniz. Bence ahtapotun kolları gibi her yandan sarmışlar İslam dünyasını.. Kur'ân anlaşılmalı ama hadisler olmadan ya da bir mürşidin ağzının içine bakmadan mümkün değil diyenler de cabası..

Bir başkası

Merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Kur'ân hakkındaki tesbiti mükemmel. Bizlerin ne kadar Kur'ân 'a yabancı olduğunu yıllar önce tesbit etmiş. MEVLAM Rahmet etlesin.