KÖTÜLÜĞE İYİLİK ER YİĞİDİN KÂRIDIR *** TASAVVUFÇULARA İFTİRA
Perşembe, 17 Nisan 2014 00:00

KÖTÜLÜĞE İYİLİK ER YİĞİDİN KÂRIDIR*

Soru: İnsanlar kızdığı zaman, “Seni Allah’a havale ediyorum”, “Allah seni ıslah etsin” veya “Allah’ından bul” gibi laflar ediyorlar. Bunun dinimizdeki yeri nedir? Böyle konuşmak doğru mu?


Cevap: Bu tür sözler beddua niteliğindedir. Kişi çok zorda kalmadıkça ağzını bedduaya alıştırmamalı, hatta elinden geliyorsa kendisine kötülük etmiş olanları affedip onlara iyilik dilemelidir. İyiliğe iyilik her yiğidin kârı, kötülüğe iyilik er yiğidin kârıdır. Ne güzel söylemiş İbrahim Hakkı Hazretleri:

Hiç kimseye hor bakma

İncitme gönül yıkma

Sen nefsine yan çıkma

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler.

 



TASAVVUFÇULARA İFTİRA*


Soru: Büyük Mevlânâ, Hacı Bektaş ve Yunus namaz kılmazlardı deniyor. Doğrusu nedir?

Cevap: Mevlânâlar, Yunuslar, Hacı Bektaşlar ne buldularsa Hz. Muhammed’e bağlılık, onun dinini uygulamayla namazla niyazla buldular. Bu tür sapık sözler o büyüklere iftiradır, saygısızlıktır. Mevlânâ kendisinin her konuda Peygamber’in bendesi olduğunu, onun dinine aykırı sözleri kendisine yakıştıranın, kendisine iftira etmiş olacağını söylemiştir. Mevlânâ’nın Mesnevisini okuyun, Hacı Bektaş’ın Makalatını okuyun da bakın bakalım onun dine bağlılığı nasıldır? Namaz ve şeriatin hükümleri hakkında ne diyor? Bir araştırın. İftiracıların sözlerine kanmayın. Namazsız dinde hayır yoktur.

 

*yazı arşivden alınmıştır