RÜYADA ALLAH’I GÖRMEK *** “KUR’ÂN’DA NESİH MESELESİ”
Cuma, 07 Şubat 2014 00:00

RÜYADA ALLAH’I GÖRMEK

Merhabalar hocam, rüyamda Allah'ı gördüm ve rüyamın iyiyi mi kötüyü mü işaret ettiğini bilemedim. En azından bilginiz vardır diye size sorayım, dedim. Rüyamda birkaç kız arkadaşımla beraber eziyete uğruyoruz, arkamızdan bizi kovalıyorlar. En son çalıştığım kurumun giriş kapısının önüne geliyorum ve orada bir alet görüyorum. Güya o alet sayesinde bizi gözetliyorlarmış. “Allah kahretsin bunları (yöneticileri kastediyorum) bize hiçbir şekilde bunlardan rahat yok!” diyorum. O arada alet sinyal vermeğe başlıyor. Ben de çaresiz kalıp dua ediyorum; tam emin değilim ama Allah’tan yardım isteyelim ya da Allah’a soralım gibi bir şey söylüyorum ve Allah, birden bire tam o giriş kapısının önüne geliyor. Yalnız hani şu süper kahramanlar olur ya onlardan birinin kılığında. Ben de onu görür görmez hemen gidip kendisine sarılıyorum ve etrafı bir duman ve karmaşık cisimler sarıyor. Sonra kendisi beni dudağımdan öpüyor.

Acaba bu rüyaya önem vermemeli miyim şeytani olabilir mi?

Cevap: Allah akla hayale gelen bütün şekillerden uzaktır. Hiçbir şey O'na benzemez. Aklına ne gelse Allah o şekilden münezzehtir. Allah size gördüğünüz şekilde görünmüş olabilir. Bazı insanlar Allah'ı kafalarında tasarladıkları kılıklarda görebilirler. Hz. Peygamber'in de: "Ben Rabbimi bir delikanlı şeklinde gördüm" dediği rivayet edilmiştir. Siz de izlediğiniz ve bilinçaltınızda yer etmiş olan o süper kahramanların, dar zamanlarda insanın yardımına yetişen kişiler olduğunu hayal ettiğiniz için Allah size, hayalinizdeki şekilde bir görüntü vermiş olabilir. Ama bilin ki yüce Allah, bu görünen şekillerden yücedir, münezzehtir. Zira: O'na benzer hiçbir şey yoktur.” (Şûra Suresi: 11)

Özetle, rüyanız güzeldir. Allah size sıkıntılı anlarınızda yardım etmektedir. O'nun gözetimi ve koruması altında olduğunuzu düşünerek davranışlarınızı ona göre belirlemeniz gerekir. Hak yola yönelmenizi ve ibadetlerinize devam etmenizi tavsiye ederim.


 

“KUR’ÂN’DA NESİH MESELESİ”

Selamun Aleyküm Hocam. Sizin 1988 Milliyet basımı Kuran-ı Kerim tefsiriniz var. Recm ve Neshle ilgili Nisa ve Nur Suresinde açıklama göremedim. Bu kitapta mı yok veya başka Sure demi işlediniz. Bilgi alabilirsem sevinirim.

Cevap: O kitap asıl büyük tefsirin özetidir. Onda olmaz elbette. Bu konuyu "Yüce Kur'ân'ın Çağdaş Tefsiri" adlı 12 ciltlik tefsirimde bulabileceğiniz gibi "Kur'ân'da Nesih Meselesi" adlı kitabımda veya "Kur'ân Ansiklopedisi" adlı eserimizin Nesih maddesinde bulabilirsiniz. Kitaplarımız Yeni Ufuklar Neşriyat'tan temin edilebilir. Telefon: 0216 492 66 12