İÇ SIKINTISI *** OKURUMUN TAKDİRİ
Cumartesi, 04 Ocak 2014 00:00

İÇ SIKINTISI

Değerli hocam benimde bir sıkıntım var 19 yaşında üniversite öğrencisiyim akşamları içim kararıyor ve hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden sanki o an hayat benim için boşmuş gibi geliyor yaşama dair hiç bir umudum kalmıyor bu durum geçmişte yaptığım hatalardan mı kaynaklanıyor bilmiyorum bir neden de bulamadığım için bu duruma katlanmaktan başka çarem kalmıyor internette gezerken sizin sitenizi gördüm ve sormak istedim hocam bu durumdan kurtulmak istiyorum ne yapmalıyım lütfen en kısa sürede dönerseniz çok sevinirim hocam sağlıcakla.

Cevap: Evlâdım, her insanın hayatının planı Allah'ın bilgisinde mevcuttur. İnsanın başına çeşitli olaylar gelebilir. Acısıyla tatlısıyla hayat devam eder. Hayat yolu hep düz değildir, engebelidir. Deresi var, tepesi var, şosesi var, asfaltı var. Bunların hepsi insanın olgunlaşması için sınavdır, hatta olgunlaşma aşamalarıdır. Allah'a dayan, O'na inancını güçlendir. Namazlarını kıl, her sabah bir sayfa Kur'ân meali oku. Her sabah Felak ve Nas surelerini oku. Yani Kul euzu birabbilfelak, kul euzu birabbinnas, Âyetelkürsî oku. Bunları bilmiyorsan bir meal aç, oradan oku.

Hayatı dert etmeğe değmez. Nasıl olsa aynen ırmak gibi akıp giderhayat. Sen kendini yetiştirmeğe bak. Böyle vesveseler, karamsar düşünceler ağır basınca 10 kere "Lâ havle vela kuvvete illa billahi'l-aliyyil-azîm" de. Söylediklerimi yaparsan için açılır inşallah. Allah gönlüne ferahlık versin.

 


 

OKURUMUN TAKDİRİ

Sayın Süleyman hocam, öncelikle saygılarımı sunar, ellerinizden öperim. Her zaman Allahıma şükrediyorum; sizin gibi Allah, Kur’ân ve Peygamber dostu birisiyle tanıştırdığı için. Yüce dinimizi Kur’ân'ın ışığında en saf, hiç eğip bükmeden bizleri ilminizden faydalandırıyorsunuz. Elbette hidayet, yüce Rabbimdendir. Ancak sizin de üzerimde emeğiniz, hakkınız geçmiştir. Yıllardır takip ettiğim yazılarınızdan kendimi hep öğrenciniz olarak hissetmişimdir. Hakkınızı helal edin hocam. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Hem bu dünyada hem ahirette Allah'ın rahmetine nail olun. Saygılarımla...