EN HAYIRLI İNSANLAR *** HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE CİNLERİN YARDIMI OLABİLİR Mİ?
Pazartesi, 16 Aralık 2013 00:00

EN HAYIRLI İNSANLAR

Selâmünaleyküm. Hocam en hayırlı insanlar (peygamberlerden sonra) sahabeler mi? Sonraki gelen nesil sahabelerin mertebesine yetişemez mi?

Cevap: Peygamberimizin ifadeleriyle "En hayırlı nesil” Peygamberimizin kendi dönemindeki mü'minler, yani sahabilerdir. Sonra onların ardından gelenler yani tâbiîler, sonra da onların ardından gelenler yani tabiîlerin tabiîleridir. Bu rivayet var ama Allah katında kimin en hayırlı olduğunu Allah bilir. Sahabilerin hepsi aynı karakterde insanlar değillerdi. Onlar içinde kendi canını Peygamber'e her zaman feda etmeğe hazır insanlar bulunduğu gibi pekâlâ ikiyüzlü insanlar (münafıklar) da vardı. Onlar içinde de hatalı davrananlar vardı ki çeşitli suçlar işleyenlere cezalar belirten âyetler inmiş ve bu âyetlerin hükümleri, yani belirlediği cezalar suç işleyenlere uygulanmıştır. İnsan hatasız olmaz. Ama kul tevbe ederse Allah affeder. Müslümanların genel kabulü şöyledir: Müslü­manların en hayırlıları Peygamberimizin sahabile­ri(arkadaşları)dır. Bu genel kabuldür ama bu demek değildir ki onlar hiç hata etmezler, günah işlemezler. Peygamber'in sohbetinde bulunmak, mü'min insanı olgunluğun zirvesine çıkarır.


 

HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE CİNLERİN YARDIMI OLABİLİR Mİ?

Saygıdeğer hocam; 4 yaşında bir kızım var, 20 günlükken gece annesi emzirdiği sırada nefessiz kaldı. Solunumu durmuş şekilde hastaneye kaldırdık. 6 ay yoğun bakımda kaldı, solunumunu yutkunamadığı için boğazını deldiler. Yine beslenemediği için mideden hortumla besliyoruz. 4 yıldır gecemiz gündüzümüz kızımızın başında geçti. Birçok hastaneye gittik lakin bir ilerleme olmadı. Ancak kızımız yatalak olmasına rağmen dönmeye, oyuncaklarıyla ilgilenmeye başlamış, bize tepki verme konusunda bayağı bir ilerlemişti. Gün geçtikçe de ilerliyordu, ancak bu kış zattürie teşhisiyle hastaneye kaldırdık. Bayağı bir kaldı, girdik çıktık ama çok geriledi. Hocam cinci olduğu söylenen bir kadın, çocuğu 1 ayda iyileştireceğini vaadetti. Cinlerden teşhis ve tedavi için yardım aldığını söylüyor. Değerli hocam cinlerin böyle bir tedaviye yardımcı olma imkânı var mı? Dinimizin bu tip şeylere izni var mı? Saygılarımla .. İyi çalışmalar...

Cevap: Cinler ruhânî varlıklardır, onların da Müslümanı vardır, kâfiri vardır. Müslümanları içinde insanlara yardım edenler olabilir. Ruhânî varlıklar oldukları için bazı konularda insanlardan daha etkili olabilirler. Nitekim Sebe' Suresinde Hz. Süleyman'a hizmet eden, ağır işler yapan cinlerden söz edilir. Ben cinler konusunda uzman biri değilim. Ancak cincilik yapanların birçoğunun kalpazan olduğunu, zayıf noktalardan sokularak insanları kandırıp çıkar sağlamaya çalıştıklarını biliyorum. Sizin cinci kadın inşaallah böyle biri değildir. Bana göre siz kendinizi öyle birilerinin sahte sözlerine kaptırmayınız, şifayı Allah'tan isteyiniz. Şifa Allah'ın elindedir, Allah istemedikten sonra ne insan, ne de cin bir şey yapamaz. Gönülden Allah'a sığının, Allah şifa verir, dilerse. Bu çocuğun durumu da sizin için bir sınavdır. Sabredin, sabrın sonu zaferdir. Allah yardımcınız olsun!