PEYGAMBERİMİZ ... KORUMA İLE Mİ DOLAŞIYORDU? *** RESMİ NİKÂH İLE EŞLER NORMAL KARI KOCA HAYATI YAŞAYABİLİRLER
Pazartesi, 09 Eylül 2013 00:00

PEYGAMBERİMİZ ŞİMDİKİ DEVLET ADAMLARI GİBİ YÜZLERCE KORUMA İLE Mİ DOLAŞIYORDU?

Sevgili hocam, 55 yaşındayım, ilk ateşi rahmetli babamdan aldım. Geç olmadığımı 3-4 sene önce aldığım, benim için çok çok değerli Kur’an’ın sizin meallerinizden Türkçesini okuyarak anladım ve Allah’ın beni, idrak ettirmesini bekliyerek devamlı zaman zaman okuyorum. Tahminen (İnşallah) o güzellikleri hamdolsun tatmaya başladım. Zaman ve mekân belirsiz (her yerde aniden.) Doğrularınız için teşekkürler.

Şimdi benim öğrenmek istediğim.

Sevgili Peygamberimiz de bugün Müslümanım ve ülkenin kralıyım diyen insanlar gibi yüzlerce korumalarla mı dolaşıyordu? Yoksa benim, bizlerin düşündüğü gibi her yerde bir Allah, bir de ben mi? diyorlardı. Tüm zamanlarda görüşmek dileği ile ve sevgilerimle...

Cevap: Peygamberimizin ilk sıfatı kulluk, sonra peygamberlikti. Kendileri kul olarak, sıradan bir insan gibi yaşamışlar, konuk geldiği zaman altındaki minderi (koltuğu değil, çünkü koltuğu yoktu) gelen konuğa verip kendileri toprak üzerinde oturmuşlardır. Bir gün huzurunda manevi heybetinden titreyen adama: "Kendine gel, ben kuru et yiyen bir kadının oğluyum!" diyerek tevazu göstermiş ve kulluğunu vurgulamıştır. İslâm'da saltanat yok, şura var, demokrasi var. Elbette savaşlarda komutan olan Peygamber'in çadırı beklenirdi. Bu da savaşın gereği idi. Ama normal zamanlarda onun yanında korumalar dolaşmazdı.

Onun ikinci halifesi Hz. Ömer, korumasız olarak bir bahçede başını taşa koyup uyumuş, kendisiyle görüşmek üzere gelen Bizans Elçisi onun böyle yalnız başına bir yerde korumasız olarak korkusuzca uyumasına hayret etmiş ve onun manevi heybetiyle etkilenmiştir. Bu durumu Hz. Mevlânâ Mesnevisinde gayet lirik bir üslûb ile anlatır. İşte onların yaşamı böyle idi. Şimdi süslü, sırmalı cüppelerle, mücevherli asalarla ve onlarca koruma ile dolaşan din ve devlet adamları asla peygamberlerin ve Hak dostlarının temsilcisi olamaz.

 


 

RESMİ NİKÂH İLE EŞLER NORMAL KARI KOCA HAYATI YAŞAYABİLİRLER. DÜĞÜN TÖRENİ ŞART DEĞİLDİR

Resmi nikâhlı olarak evliyim. Yaza düğün yapacağımız için dini nikâhımız henüz yok. Ben ve eşim ikimiz de Hanefiyiz. Bu durumda eşim ile el ele tutuşmam, öpüşmem, cinsel münasebette bulunmam haram mıdır yoksa caiz midir? Bu hususta hiçbir bilgi bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim...

Cevap: Resmen evli olduğunuz için karı koca münasebetlerinin hepsini yapabilirsiniz. İki şahit huzurunda kıyılan nikâh geçerli nikântır. Nikâhın dinisi falan yoktur. Resmi nikâh, dini nikâhın bütün unsurlarını taşır. Rahat davranabilirsiniz. Tabii bu husus sizin takdirinize bağlıdır.