DİN KİSVESİ ALTINDA İNSANLARI DİNDEN UZAKLAŞTIRMA GAYRETLERİ *** ERKEK EVLAT İSMİ ÜZERİNE
Perşembe, 22 Ağustos 2013 00:00

DİN KİSVESİ ALTINDA İNSANLARI DİNDEN UZAKLAŞTIRMA GAYRETLERİ

Hocam merhaba, benim size bir sorum olacak. Bir arkadaş vasıtasıyla bir cemaat sohbetine katıldım. Bu cemaat mensupları Türkiye Cumhuriyeti adına çalışan, askere giden, oy verenleri Müslüman olarak görmüyor, bunların müşrik olduklarını söylüyorlar. İslam devleti olmadığımız için tağut sistem oluyormuşuz. Maide Suresi 44, 45, 47 de geçen âyetler kanıt oluyormuş. Camiye gitmek de yanlışmış. Ben 5 vakit namazımı kılıyorum fakat camiye gittiğim için ve devletten maaş aldığım için müşrik oluyormuşum. Tağutu reddederek Müslüman olmam gerekiyormuş. Hocam bunlar ne kadar doğru? Biz yanlış yolda mıyız?

Cevap: Benim size tavsiyem o tür aşırı, bağnaz, hatta yobaz insanların sohbetlerine katılmayın. Çünkü bunlar, insanları İslâma yöneltecekleri yerde İslâm'dan uzaklaştırmaya, vatanımızı bölmeye çalışan kişilerdir. Bu düşüncelerin dinle imanla bağdaşır yanı yoktur. İbadet özgürlüğü olan her yerde namaz kılınır, Cuma namazları kılınır. Henüz Hz. Peygamber Medine'ye hicretlerinden önce Medine'de şirk egemen iken orada bulunan 30, 40 kişi kadar Müslüman, bir arsada toplanıp Cuma namazı kılarlardı. O zaman henüz Medine'ye İslâm egemen olmamıştı. Medine şirk ülkesi idi. Ayrıca Müslümanlar Habeşistan'a gittiler, o Hıristiyan ülkesinde özgürce ibadetlerini yaptılar. Avrupa'da çeşitli İslâm ülkelerinden gelmiş olan Müslümanlar camiler açmışlar, ibadetlerini yapıyorlar, Cuma namazlarını kılıyorlar. Oralarda ibadete kimse sesini çıkarmıyor da Türkiye mi tağut ülkesi oluyor? Yazık bu düşüncede olan bölücülere yazık! Gitmeyin o tür toplantılara.

Ayrıca Maide Suresinin 44-45’nci âyetleri Tevrat’ın hükümlerini çarpıtan Yahudiler, 47’nci âyeti de İncil’i bırakıp yaptıkları yorumlarla bölünmelere, şirke sapan Hıristiyanlar hakkındadır. Bir meali açıp âyetlerin bulunduğu bağlama bakarsanız konuyu daha iyi anlarsınız.

 


 

ERKEK EVLAT İSMİ ÜZERİNE

Hocam, 12.07.2013 tarihinde bir oğlumuz oldu. Oğlumuza isim düşünürken Alperen Ateş olarak düşündük ve babası olarak ben dualarla, ezan okuyarak oğlumun kulağına ismini söyledim. Ancak Ateş isminin, yasaklanan isimler arasında olduğunu öğrendim. Size sorum şu;

1. Oğlumuza Ateş ismini verebilir miyiz?

2. Veremezsek kulağına söylediğim ismi nasıl değiştirebiliriz?

Konu ile ilgili bizi bilgilendirirseniz sevinirim. İyi çalışmalar. Allah’a emanet olun.

Cevap: Ateş isminin yasak isimlerden olduğunu bilmiyorum. Siz istediğiniz ismi verebilirsiniz. Ancak putperestliği çağrıştıracak isim olmaz. Meselâ Abdunnar (Ateşin kulu) veya Abduşşems (Güneşin kulu) gibi isim puta tapıcılığı çağrıştırır. Siz çocuğunuza Dağ veya Deniz ismi de koyabilirsiniz, Dağ, Deniz yasak değil de Ateş niye yasak? Anlamadım. Verdiğiniz ismi nasıl değiştireceğinize gelince bunun merasimi yok. O ismi kaldırır, yerine herhangi bir isim koyarsınız ve çocuğu onunla çağırırsınız. Böylece yeni isim yerleşir, eskisi unutulur.