SU İÇMEK ORUCU BOZMAZ MI? *** ŞA’BAN-İ MEVLEVÎ’NİN İKİ SALAVAT HAKKINDAKİ SORUSU
Pazartesi, 29 Temmuz 2013 00:00

SU İÇMEK ORUCU BOZMAZ MI?

Sayın hocam merhaba insallah sağlığnız iyidir. Biraz da ben sizin sağlığınızı merak ettiğim için yazayım dedım. Ankara’dan yazıyorum. Geçenlerde gazete yazdı. Bir İranlı hoca söylemiş.

Su içerek oruc tutabilirsiniz demiş. Sadece su içilirse oruç bozulmaz demiş. Hıristiyanların da bazı et ve yumurta yemeyerek oruç tuttuklarını biliyoruz. Açık ayetlerle sabit mi oruçta herhangi bir şey yemek yasaktır, diyorsa bu söylemler neyin nesi ki? Eğer vaktiniz ve sağlığınız elvermiyorsa lütfen yazmayın. Ben yüce Mevladan size sağlık sıhhatli günler diliyorum. Yaşam ve yaşam ötesi kitabın Ankara’da var mı ki bana neyi hangi kıtabını tavsiye edersınız? Saygılar sunarım.

Cevap: Öyle madrabazların abuk sabuk sözlerine aldırmayın. Yemek, içmek, cinsel ilişkide bulunmak orucu bozar. Bu husus Kur'ân ile sabittir. Kim bilir o İranlı neyin nesidir?

Elhamdü lillah sağlığım iyidir. Demek herkeste mutlaka hasta olmam beklentisi var ki ikide birde benzer soru yöneltiliyor. Bu tür sorulardan da pek hoşlanmadığımı belirtmek isterim.

“İnsan ve İnsanüstü varlıklar”, “Görünmez Âlemin İzleri”, “İslâm Tasavvufu”, "İslâm İlmihali", “Kur’ân-ı Kerim Tefsiri” ve 100’ü aşkın eser. Hepsini okuyan İslam hakkında her şeyi öğrenmiş olur.

Nuhkuyusu Cad. No. 267,
Bağlarbaşı Üsküdar/İstanbul,
Telefon: 0216 492 66 13

numaralı telefondan sipariş verebilirsiniz. Selamlar.

 


 

ŞA’BAN-İ MEVLEVÎ’NİN İKİ SALAVAT HAKKINDAKİ SORUSU

1- Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala âli seyyidina muhammed.

2- Allahümme salli ala seyyidina ve nebiyyina Muhammedin ve ala alihî ve sahbihî ve sellim.

Bu iki salavatı şerife nin türkçe anlamlarını rica ediyorum hocam. Arapça bilmiyorum. Allah razı olsun sizden hocam.

Cevap:

1. Birinci salavatın anlamı: Allahım, Efendimiz Muhammed'e ve Efendimiz Muhammed'in ailesine, soyuna salat et (rahmet eyle, onlara acı, onları koru)!

2. nin anlamı: Allahım, Efendimiz ve Peygamberimiz Muhammed'e ve onun ailesine, soyuna ve ashabına salât ve selam eyle. Onları esenlik içinde bulundur.