GÜZEL VE ETKİLEYİCİ RÜYALAR
Çarşamba, 17 Temmuz 2013 00:00

GÜZEL VE ETKİLEYİCİ RÜYALAR

İsminin açıklanmasını istemeyen, ... bir okurum, gördüğü rüyaları bizimle paylaşmış. Okurum, bunların açıklanmamasını daha uygun görüyorsa da başkalarını maneviyata yönelmeye teşvik uyandıracağı düşüncesiyle bu güzel rüyaları okurlarımla paylaşacağım. Amacım sadece dine ve maneviyata yö­nelmeğe teşviktir. Zaten rüya sahibinin ismi de açıklanma­dığından riya veya kibir gurur da söz konusu olmaz. Okurum diyor ki:

“Pek Muhterem Hocam Sn. Süleyman Ateş,

Size gördüğüm bazı rüyaları iletmek istedim. Gerçi siz rüya yorumcusu değilsiniz ama sizin gibi değerli bir ilim adamının görüşleri benim için hem faydalı hem de önemlidir. Size de çok değer verdiğimi biliniz…

1- Eski zamandaymışız. Sanki Hz. Peygamber (s.a.v) sonrası gibi... Savaş olduğunu atların üzerinde insanlardan anlıyorum. O sırada 2 kişi yüzleri görülmüyor ve üzerlerinde yeşil giysi var. Ve attan iniyorlar uzun boylu bu insanların yeşil sarıkları var. Ben dâhil bir çadıra giriyoruz. Bende de yeşil giysi ve sarık var. Sol tarafıma yüzü belli olmayan bir şahıs, sağ tarafıma gene yüzü belli olmayan bir şahıs oturuyor. Ben merak içinde sağımdaki kişiye adını soruyorum. Ben Ali’yim diyor. Solumdaki de Ben Muaviye’yim diyor. Şaşkınlık içindeyim. Ben niye buradayım der gibisine. Hz. Ali (R.A) bana adımı zikrederek ne olur C bana yardım et, çok sıkıntıdayım diyor. Ben de ‘Ya Ali ben sana nasıl yardım edebilirim, ben kimim ki? diyorum.’ Muaviye hiç konuşmuyor. Hz. Ali (R.A) devamlı surette benden yardım istedi ve böyle uyandım...”

“2- Gene rüyamda gece yarısı kendimi çöl ortasında bir yerde buluyorum. Ve o sırada uzakta bir ağaç ve kalabalık bir topluluk bir kişiyi dinliyor. Ben oraya gitmek istiyorum, o sırada orta boylu, yaşlıca bir zat beni durduruyor. Diyorum ki ‘sen de kimsin?’ Bana verdiği cevap ‘Hz. Ebubekir (R.A)’. Diyor ki ‘ne istiyorsun?’ Ben ‘Peygamberimi görmeye geldim.’ Diyorum. Bana, Hz. Peygamber (S.A.V)in bir toplulukla görüştüğünü söylüyor ve oraya gidemeyeceğimi belirtiyor. Ve uyandım.”

“3- Birkaç gece sonra rüyamda bir yerdeyim. Bir anda ortalığı tütsüye benzeyen pof edercesine hafif duman alıyor...Ben de bakıyorum bir zat, çevresinde insanlar var. Hiçbir şey söyleyemiyorum. Bana orada, ‘bu zat senin peygamberin!” diye söyleniyor. Bana hafif bir tebessümle bakıyor, ben yaklaştıkça mesafesi aynı kalıyor. Kısaca ona yaklaşamıyorum. O ise hep tebessümle bana bakıyor ve konuşamıyorum... Çok kalın olmayan bir bıyığı ve düzgün bir sakalı var, yüzünü görebiliyorum. O şekilde uyandım.”

“4- Yakınlarda gördüğüm bir rüya... 8 tane zat, put gibi yerinde çakılı duruyor. Sanki canları yok ve hepsinin yüzü aydınlığa, güneşe bakıyor. Sanki bir dağ mağarası içinde geniş bir oda. Açık olan kısım güneşe doğru ve aydınlık. Birçok kişileri görüyorum, o kişiler cansız gibi duran zatların yanına geliyor ve elini öpüp gidiyorlar. Ben de çekine çekine taş gibi olmuş bir zatın önünde duruyorum, acaba canlanıp da elini öpebilir miyim diye. Birden canlanıyor. Üzerinde çok güzel, temiz, pırıl pırıl ve pahalı yeşilli sarılı bir elbise. Hafif esmer ve ince bir bıyığı var. Boyu kısa değil orta-uzun arası... Bana gülümsüyor ve elini öptürüyor. Ben de bu zatın kim olduğunu hemen anlıyorum, diyorum ki bu Ebu Hanife (RAH) çok seviniyorum, o an bana bakarken gözlerinin içi gülüyor ve çok tatlı bir tebessümü var ve mutlu ayrılıyorum, hiç konuşmadan. Bu şekilde uyandım.”

“5- Son gördüğüm rüya ise kısaydı ama özdü. Hz. İsa (A.S) ı gördüm. Hristiyanların benzettikleri o İsa’dan farklı, hatta hiç alakası yok. Alnı bir defa geniş ve ay gibi parlıyor. Yüzünü arkaya öne çevirdi ve bana baktı, hüzünlü olduğunu hissettim. Düşünceliydi... Hemen uyandım, sabah namazı vakti olmuştu.”

Bu rüyaları nasıl değerlendirirsiniz? Nefsim yedi kudretinde olan Allah (C.C)a yemin ederim ki bu rüyaları gördüm. Hiçbir zaman umutsuzluğa düşmedim. Allah (C.C) her zaman en sıkıştığım anda yardım etti, ben de çok sabrettim. Her zaman da şükrettim. İmanım Fatiha ve İhlas suresi üzerinedir. Müçtehid imamlarla birlikte İbni Teymiyye nasıl şirke karşı hassas ise aynı hassasiyete ben de sahibim ve şu bir gerçek ki Allah (C.C) kuluna yeter ve ben aracısız direk Rabbimden isterim... Zümer Suresi bana çok ilham verir...

Sizin bir rüyayı yorumlarken çocuğun masa başında kalan tek bir kitabınızı sizden satın aldığı ile ilgili yanıtınızı görmüştüm. Aslında bu rüya sizin bir eser daha kaleme almanız gerektiğini gösteriyor. İnsanların hurafeler, bid’at ve uydurma hadisler eksenli yanlış anlayışın gelenekleşip tevhidî yaklaşıma nasıl zarar verdiğini açıklayıcı nitelikte olabilir. Son 1 eser ancak bayağı tesir bırakacak diyebilirim.

Ellerinizden öperim, sağlığınıza lütfen dikkat ediniz...

Saygılarımla...

Cevap: Rüyalarınız çok güzel..., Tebrik ederim. Rüyalarınız sizin Allah dostlarına, özellikle Peygamberimize ve sahabilerine ruh yakınlığınızı gösteriyor. Bunları tabire bile ihtiyaç yok. Mana yolunda size başarılar dilerim.