MÜRŞİD BULMA YÖNTEMİ *** TAKDİR VE TEŞEKKÜR *** YİNE SELDA’DAN
Pazar, 14 Temmuz 2013 00:00

MÜRŞİD BULMA YÖNTEMİ

Selamünaleyküm değerli hocam, aklıma takılan konu şu, mürşidimizi bulmamız mı lazım, bununla ilgili Kur'ân-ı Kerim’de ayet var mıdır? Söylenene göre niyet edip namaz kılıp uykuda rüyada gördüğümüz kişi mürşidimiz oluyormuş. Şahsen Kur'ân-ı Kerîm'e sarılıp samimiyetle Allah'a yönelsek kendi nefsimizi terbiye edemez miyiz? Allah’a karşı (naçizane) öyle bir sevgi saygı korku aşk besliyorum ki, her şeyde Allah'ı görmeye, O’nun hikmetini anlamaya, aklımı kullanarak ulaşmaya çalışıyorum. Ailemde de bunu yaymaya çalışıyorum, bu sebepten de hacıya hocaya, mürşide gerek duymuyorum. Yaptıklarım ömrüm sonuna kadar tabii ki yeterli olamayacaktır. Yanlış mı düşünüyorum? Şimdiden çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Cevap: Mürşid Kur'ân-ı Kerim'dir Kur'ân'a göre yaşayın, Kur'ân'ın anlattığı kadar Müslüman olun, size yeter. İslâm'da mürşid bulma, bunun için rüyaya yatma şeklinde bir hüküm yoktur. Bu düşünceleri geliştirenler, tasavvuftaki düşüncelerle beslenen insanlardır. Onlar öyle düşünüyorlar. Tasavvuf güzeldir ama bugünkü haliyle tasavvuf İslâm'ın özünden sapar hale getirilmektedir. Mürşidler, müridler bir dünya gücü oluşturma gayreti içine girmişlerdir. Tasavvuf dünya toplamak değil, dünyadan kaçma yoludur. Siz içinizdeki sese kulak verin.

 


 

TAKDİR VE TEŞEKKÜR

Muhterem hocam bizleri ilminizle aydınlatmaya devam ettiğiniz için Allah(c.c)sizden ve cümlenizden razı olsun. Bu değerli eserlerinizi yazmakla kalmayıp sesinizden bizzat okuyarak, yorumlayarak bizlere sunmanız, bizler için çok daha farklı ve kıymetli bir anlam içeriyor. Çünkü hepimiz iş hayatının yoğunluğu içindeyiz, vaktimiz arabada veya dışarıda geçiyor. Kitabı elimize alıp okuyacak zaman ve mekândan yoksunuz ama ben sizin sesinizden en önemli bilgilere, araba kullanırken çocuğumu beklerken, iş yaparken ulaşabiliyorum. Sağ olun hocam, bizim için çok değerlisiniz Allah sizleri başımızdan eksik etmesin inşaallah âmin!

Cevap: Teşekkür eder, iki cihan saadeti dilerim Selda Hanım

 


 

YİNE SELDA’DAN

Muhterem hocam, sizleri Tarım Türk kanalında büyük bir ilgiyle izliyoruz. Her bir sözünüz, bizler için altın değerinde. Sizlere, çok önce televizyonlarda sizi görmek istiyoruz, demiştik. Siz de bunun elinizde olmadığını söylemiştiniz. Tarım Türk tv ye de mesaj gönderdik, sizleri bizimle buluşturdukları için Allah sizden ve sizlerin bilgilerini bizim istifademize sunan kişilerden razı olsun. Sizin tüm eserlerinize gücüm yettiğince sahip olup okuyorum. Sizlere olan saygım ve hayranlığımdan ötürü bu sene İlahiyat bölümüne kabul edildim, ben de sizin yolunuzda ışığınızda dinimizi en iyi şekilde öğrenmeye ve yakınlarımıza anlatmaya çalışıyorum. Allah cc sizleri başımızdan eksik etmesin her bir kelâmınız bize ulaşsın ve kalıcı kalsın âmin

Cevap: Selda kızım teşekkür ederim. İlahiyat Fakültesine kaydolmanızı da kutlarım. İnşaallah dinimizi güzel öğrenir ve insanlara ışık götürürsünüz. Size aydınlık yolda başarılar dilerim.