MEHDİLİK HAYALLERİ *** ALKOLLÜ İÇECEK ÜRETEN FABRİKAYA ÇELİK MALZEME SATILMASI GÜNAH MI?
Pazartesi, 03 Haziran 2013 00:00

MEHDİLİK HAYALLERİ

Hocam iyi günler, arkadaşlarla mehdilik konusunda tartıştık, arkadaşların iddiası kıyamete yakın mehdinin (Hz. İsa) nın yeryüzüne ineceğini, Deccal’le sava­şacağını İslam dinini hâkim kılacağını iddia ettiler. Diğeri ise mehdinin geleceği Hz. İsa’nın ise yeryüzüne inerek mehdi ile deccala karşı savaşacağını söylediler ve bu konuda birçok hadis olduğunu anlattılar. Ben ise böyle bir şeyin olamayacağını, Kur’an’da Hz. Muhammed’in son peygamber olduğunu eğer İsa tekrar gelecekse sizin inanışlarınıza göre Hz. Muhammed son peygamber değil dediğim zaman deni dışladılar ALLAH´a şirk koştuğumu söylediler

Hocam beni bu Mehdi İsa hakkında bilgilendirir misiniz?

Cevap: Ben mehdiye falan inanmıyorum. Böyle şeyleri bana sormanıza gerek yok. Şimdi mehdiler çok, en güzel kızları karşısına alıp çiftetelli oynayan modern mehdilere sorun; onlar size söylerler. Bu mehdilik iddiaları tamamen saçma, uydurma rivayetlerdir. Çünkü Kur'ân'a göre geleceği Allah'tan başka kimse bilmez. Buna Peygamber de dâhildir. Kendi kendinize oturup boş işler üzerinde fikir üretmeyin, kendinizi daha yararlı çalışmalara verin. Benim tavsiyem budur.

 


 

ALKOLLÜ İÇECEK ÜRETEN FABRİKAYA ÇELİK MALZEME SATILMASI GÜNAH MI?

Saygıdeğer hocamız,

42 yıllık bir fabrikayız. Ürettiğimiz teknik malzeme sağlık gıda ve birçok sektörde kullanılıyor. Özellikli bir mamül ve Türkiye’deki üreticisi bizim fabrikamızla beraber 2 tane. Ürettiğimiz malzeme biranın kendisinde kullanılmıyor, zaten çelik bir malzeme. Üretimimizin önemli bir kısmını kuruluşumuzdan beri bira fabrikaları sürekli alıyor. Alkol dinimizce haram. Biz bira fabrikalarına mal vermekle günah işliyor muyuz? Bu satışları yapmazsak 80 kişinin çalıştığı fabrikamız faaliyetini sürdüremez, kapanır. Cevabınız, yorumunuz bizler için çok önemli ve yol gösterici olacaktır. Selam ve saygılarımızla.

Cevap: Bir kere az miktarda alkol içeren biranın haram olup olmadığı kuşkuludur. Çünkü bira nebiz hükmündedir. Birçok sahabinin, hatta Hz. Ali'nin torunu Ali Zeynelâbidîn'in nebîz içtiği rivayet edilir. Ama bu sözümle insanlar bira içebilir, demek istemiyorum. Sadece meselenin özünü anlatmak istiyorum. Size gelince siz çelik malzeme üretiyorsunuz. Ürettiğiniz malzemeyi alan kimse nerede kullanırsa kullanır. Bundan sizin sorumlu olacağınız kanaatinde değilim. Daha açık söyleyeyim: Kur'ân'da haram kılınan şey, şarap üretmek değil, şarap içmektir. Siz bira içmiyorsunuz, ancak bira üretilecek malzeme yapıyorsunuz. Bunun haram olduğu söylenemez ama çok güzel bir şey olduğu da söylenemez. Maamafih siz o malzemeyi üretmeseniz, bira ve şarap fabrikaları üretimi durduracak değil, başkaları üretecek. Bence siz işinize devam edin, hiç değilse fakir fukaranın geçimine yardım etmiş olursunuz.