KUR’ÂN TARİH ANLATMAZ ÖĞÜT VERİR *** MÜRTED VE YAŞAMA HAKKI
Cuma, 31 Mayıs 2013 00:00

KUR’ÂN TARİH ANLATMAZ ÖĞÜT VERİR

Selamünaleyküm saygıdeğer Süleyman Hocam.

Hocam Allaha inancı olan bir insan olarak bazı izlediğim programlar beni etkiledi açıkçası. Özellikle Habertürk’de izlediğim bir programda Gönül Tekin isminde bir kadın mitolojilerin Kur'an ve ilahi kitapların kaynağı olduğunu iddia ediyordu. Hocam bu iddialar nedir? Ne kadar doğrudur. Cevabınızı bekliyorum Allah'a emanet olun...

Cevap: Kur'ân'ın amacı hikâye anlatmak değil, bilinen kıssalar (öyküler) yoluyla öğüt vermek, ders vermektir. Kur'ân'ın anlattığı öyküler, hitabettiği toplumca bilinen öykülerdi. Araplar bu çeşitli ulusların, yanlış davranışları yüzünden helâk edildiklerini anlatırlardı. Kur'ân da onlara o bildikleri, anlatageldikleri öyküleri hatırlatarak onları doğru yola, Allah'a tapmaya, doğru insan olmaya yöneltmek istemiştir. Kur'ân kıssalarını bir tarih kaynağı olarak düşünmek sağlıklı sonuca götürmez. O kıssalar sembolik insan öyküleridir. O kıssalar yoluyla Hz. Muhammed'in tevhîd mücadelesi anlatılır ve o kıssalar yoluyla Hak Batıl mücadelesi, sonunda hakkın galip geleceği anlatılır. Kur'ân'ın üslubu tarih üslubu değil, öğüt üslubudur. Siz o abuk sabuk konuşanların sözüne kapılarak Kur'ân'a inancınızı sarsmayın. İnancınız size dünyada da âhirette de rehber olmalıdır.


 

MÜRTED VE YAŞAMA HAKKI

Selamünaleyküm. Bendeniz zamanında ateist okumalardan dolayı dinimi kaybeder gibi olmuştum ve bir de lise yıllarında satanist bir grubun şarkılarını ve bir başka şarkıyı dilime dolamıştım ki dinimize ve Efendimize (S.A.V.) sövgü ve hakaretlerle doluydu. O dinimdeki yıpranma beni öyle bir hale getirdi ki ne zaman mutlu olsam bu fikirler, ateist zırvaları, günahlarım, yaşayıp yaşamamam gerektiği kara bir bulut gibi üstüme çöküyor. Şimdi kendime şunu söylüyorum, ben mürted mi oldum? Yaşama hakkım yok mu? Ne yapmalıyım?

Cevap: Evet, o düşünceleri içinizde taşırken dinden çıkmış idiniz. Ama şimdi tevbe ettiniz, artık o günleri ve zamanları hiç hatırınıza getirmeyin. Allah bütün günahları bağışlar. Yeter ki kul O'na yönelsin. Şeytan vardır ve görevi de insanları Hak yoldan kendi yoluna çevirmektir. Şükredin ki Allah gönlünüze ilham vermiş de sizi şeytan yolundan melek yoluna döndürmüş. Demek ki Allah sizi seviyor, sevmese sizi o inkâr yolunda terk ederdi. Şimdi sizi seven Allah'a yönelin, O'nu ve Elçisini sevin. Onun kitabına uyun. Selamet ve huzur İslâm’dadır, şeytan yolunda ise sadece huzursuzluk ve düşmanlık vardır. Barış, huzur, sevgi ve mutluluk Kur'ân yolundadır.