KLONLAMA *** TURAN DURSUN’A CEVAP
Salı, 23 Nisan 2013 00:00

KLONLAMA

Hocam günümüzde bakteriler ve hayvanlar üzerinde klonlama yapılıyor. İnsan klonlaması yapmak içinde çalışmalar hala sürüyor. Bunların İslam'daki yeri nedir? Dinimize uygun mudur? Günah mıdır? 

Cevap: Kanaatime göre klonlama Allah'ın yaratma yasasına aykırıdır. Doğal olmayan bu tür yöntemlerin ne gibi sonuçlar doğuracağı kestirilemez. Allah üreme yasalarını belirlemiştir. Allah'ın yasalarını zorlamak insanlığın aleyhine olur, belki insanlık bu tür sapık düşüncelerle kendi kendilerini mahvedecektir. Dünya nüfusu 7,2 milyarı bulmuş iken ve çoğu yerde denge için nüfus planlaması uygulanırken bu kolanlama da neyin nesi? Bu konuda çalışan sözde bilimadamlarının egolarını tatmin. Ama bir iki kişinin egosu uğruna insanlığın istikbalini tehlikeye sokmanın, nesli bozmanın ne gereği var? Nisa Suresinin 119. âyetinde şeytanın, insanları saptırmak üzere şöyle dediği belirtilmektedir: "Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları boş kuruntu­lara sokacağım ve onlara emredeceğim: hayvanların kulaklarını ya­ra­caklar; onlara emrede­ceğim: Allah’ın yaratışını değiştirecekler!"

 


 

TURAN DURSUN’A CEVAP

Merhaba Hocam, size bir sorum olacak. Bir yerde okudum; Turan Dursun hayattayken sizin, onun karşısına çıkma cesaretiniz yokmuş. Siz bu duruma ne diyorsunuz? Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.

Cevap: O hayatta iken ben onun ismini dahi bilmiyordum. Çünkü yurt dışında idim. Döndükten sonra kitabını işittim ve alıp okudum. Cevabını yazdığım sırada adam öldürüldü. Öldürüldüğüne gerçekten üzüldüm. Çünkü fikirlerinden dolayı insanların öldürülmesi kabul edilecek bir şey değildir. Her ne ise adam ölmüştür, Allah affetsin. Ama benim ondan korktuğum veya karşısına çıkmaya cesaret edemeyişim diye bir şey söz konusu olamaz. Ben kimse ile dalaşmak istemem. Şahsıma saldırılara da tahammül etmişimdir. Ama Kur'ân'a ve İslâm’a iftiralara cevap vermekten çekinmedim, çekinmem. Kimseyi de küçümsemem. Herkes Allah'ın kuludur.