Kuran Meali CD Seti
Salı, 05 Temmuz 2011 01:00

Sayın Prof. Dr. Süleyman Bey, Vatan gazetesindeki kaliteli yayınınızı takip etmekteyim. Aynı zamanda Kur'an Meali CD Setinizi de büyük bir merak ile aldım. Diğer meallerden farklı ve eseriniz olan bu setin artılarını bildirirseniz sevinirim. Saygı ile. Alper

Cevap: Yazdığım Meal 1975'te yayınlanmıştır. O zamandan bu zamana yirmiden fazla baskı yaptı ve her defasında gözden kaçmış veya zühulen hata gördüğüm noktaları düzelttim. Benim kanaatime göre aslına en uygun meal budur. Şuradan buradan araklama, makaslama değil, titiz çalışma ile orijinalinden ve güvenilir Tefsirlerin açıklamalarından yararlanılarak yapılmış mealdir. Katmalar, atmalar yoktur. Kur'ân ne demişse olduğu gibi yansıtmaya çalıştım.

Ayrıca iki yıl önce meali kendi sesimle banda kaydettirdim. İsteyen meal CD'sini arabasında okuyucuya takıp dinleyebilir. Giderken Kur'ân'ın feyzinden istifade eder. Bu mealin diğerlerinden farkı açıktır. Araklama değil, çalışma ürünü. Arapça bilmeyenlerin makaslama yöntemiyle çalması değil, göz nuru ve alın teri mahsulü.

Ama bu meali sadece virgülünü, bağlacını değiştirerek çalıp çırpanlar çok oldu. Zaten bu mealden sonra mealler çoğaldı, benim tefsirimden sonra tefsirler çoğaldı. Benimkini gölgelemek için hep karalama kampanyası da yürütmeyi ihmal etmediler. Hem çaldılar, beslendiler; hem de iftira ettiler. Yani din, gerçekte dinle ilgisi olmayan rantçıların eline geçti. Önyargısız okuyun, farkı görürsünüz. Allah feyzinizi artırsın.

 

 

   Copyright @ Süleyman AteÅŸ