Peygamber’e iftira olan bu rivayetler Kur’ân’a aykırıdır *** Müslüman kadın Hıristiyan erkekle evlenebilir mi?
Pazartesi, 25 Şubat 2013 00:00

Peygamber’e iftira olan bu rivayetler Kur’ân’a aykırıdır

Sayın hocam dileğim inşallah sağlık sıhhattesinizdir, yine sizi rahatsız edeceğim, bugün gazetede okudum, Filistin müftüsü vaaz vermiş ki, Yahudilerle savaş çıkmadıkça dünya batmaz, savaş çıkacak Yahudiler ağaçların taşların arkasına saklanacak ...ve her ağaç taş “ey Müslüman, Yahudi burada, gel, onu öldür!” diyecekmiş, sadece bir ağaç çağırmayacakmış, o da Yahudi ağacıymış da onun için çağırmazmış, Allah affetsin de bana saçma geldi, bu hadis, yanılıyor muyum acaba, mümkünse açıklar mısınız, bu hadismiş, selam ve sevgilerimle, Allaha emanet olunuz.

Cevap: Bu akıl yoksunları işte böyle şeylerle avunup dururlar. 3-4 milyonluk Yahudi İsrail Devleti 250 milyonluk Arabı dize getirmiş, dünya ekonomisini yönetiyor. Koskoca Amerika Yahudi ekonomistlerin, sanayicilerin elinde. Bunlar da Peygamber'e iftira olan bu yalanlara ümit bağlamış ve bunu utanmadan, hiç akıl süzgecinde geçirmeden anlatıp duruyorlar. Ne diyelim, onlar da yenilgilerini ezikliklerini bu tür uydurmalarla teselli etmeğe çalışıyorlar. Ama bu tür rivayetlerin hepsi Peygamber’e iftiradır ve Kur'ân'a da aykırıdır.

 


 

Müslüman kadın Hıristiyan erkekle evlenebilir mi?

 

Merhaba Hocam, umarım iyisinizdir. Size uzun zamandır kafamı karıştıran bir konu hakkında soru soracaktım. Beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

Müslüman bir kadın gayri Müslim-Hıristiyan bir kişi ile evlilik yapabilir mi? Bu kişi kiliseye gitmiyor, Allah’a inancı var. Hz. İsa’nın Tanrı değil insan olduğuna inanıyor. Benim inancıma da gayet saygılı. Beni çok destekliyor. Hatta Türkiye’deki pek çok Müslüman erkekten daha çok bilgisi var dinim hakkında.

Dini nikâh yapılabilir mi? Çocuğumuz olursa da Müslüman olacak. Evlenirsem, dinden çıkar mıyım?

Soruma yorum getirebilirseniz çok sevinirim. Saygılar....

Cevap: Bu konuda hayli soru oldu ve hepsine de özetle şu cevabı verdim: Maide Suresinin 5. âyetinde Müslüman erkeklerin, Kitap ehli yani Yahudi veya Hıristiyan kadınlarla evlenebilecekleri belirtilir ama Müslüman kadınların da Kitap ehli erkeklerle evlenip evlenemeyecekleri hususunda bir şey söylenmez. Müslüman âlimlerin çoğunluğunun kanısına göre Müslüman kadın, Kitap ehli erkekle evlenemez. Ama Kur'ân'da böyle bir yasak yoktur. Benim kanaatime göre Müslüman kadın, Allah'ın birliğine inanan, İslâm’a saygılı bir Yahudi veya Hıristiyan erkekle evlenebilir. Ancak çocukların Müslüman olarak yetiştirilmeleri şartı ile. Şimdi bu adam dinimize saygılı ise ve çocukların da Müslüman yetiştirilmelerine samimi olarak razı ise sizin onunla evlenmenizde dinen bir sakınca yoktur. Çünkü Allah'ın birliğine inanan insan, özünde Müslüman sayılır. Siz onunla evlenmekle dinden çıkmazsınız. Ne zaman ki Allah'ı veya dinin bir hükmünü inkâr ederseniz işte o zaman dinden çıkarsınız. Bence bu saygılı insan, ileride İslâm’ı güzel öğrenirse belki Müslüman da olur. Çünkü mevcut Hıristiyanlık, aslında efsane üzerine kuruludur. O papazların görkemli kıyafetleri ve uygulamaları Hz. İsa'nın öğretileriyle asla bağdaşmaz. Her ne ise kimsenin inancıyla uğraşmayız. Biz dinimizi iyi bilmeli ve yaşamalıyız. Dinsiz toplumda huzur olmaz. Bugün dünyanın nasıl bir bunalım içinde olduğu ortada. Bunun sebebi inancın zayıflamasıdır. Allah hayırlısını versin.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş