ZULÜM YAPAN ZULÜM BULUR, RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER
Pazar, 07 Nisan 2013 00:00

ZULÜM YAPAN ZULÜM BULUR, RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER*

(...dünden devam)

Allah kimsenin hakkını kimsenin üstünde bırakmaz. Özellikle şu son iki asırda insanlar acıma duygusunu kaybetti. Zevki, para hırsı için zavallı hayvanları öldürüyorlar. Diri diri derisini yüzüyorlar, elektrikli aletlerle diri hayvanın derisini etinden ayırıyorlar. Bu ne merhametsizlik, ne vicdansızlıktır! Allah bunun hesabını sormaz mı sanıyorsunuz? Zulüm yapan zulüm bulur, rüzgar eken fırtına biçer.

“Veray-i halk Hak’tır, attığın taş

incitir Hakk’ı,

Kılıçtır, vurma göğsün parçalar dil, dilsizin hakkı.”

Allah unutmaz, ihmal etmez, imhal eder (bir süre fırsat verir). Gizli ve aşikâr her yaptığımızı bilir. Her amel, defter-i amale kaydedilir, cezası ya burada ya da ahirette verilir. Şu hadise bakınız: “Fahişe bir kadın, susuzluktan nerdeyse ölecek olan bir köpeğin bir kuyunun başında dolanıp durduğunu gördü. Pabucunu çıkarıp örtüsünü urgan yaparak pabucuna bağladı. Onunla kuyudan su çıkarıp köpeği suladı. Bu yüzden affedildi” (Müslim, b.41, h,154). Ebu Hüreyre’den gelen başka bir rivayette hadis şöyledir: “Yolda yürümekte olan susamış bir adam, yol üstünde gördüğü bir kuyuya inip su içti. Çıktığında susuzluktan soluyan, toprak yiyen bir köpek gördü. ‘Bana ulaşan susuzluk buna da ulaşmış’ deyip kuyuya indi, pabucunu çıkarıp su doldurdu, ağzıyla da tutarak çıktı ve köpeği suladı. Allah ona teşekkür edip onu bağışladı.”

“Ey Allah’ın Elçisi, bu hayvanlara iyiliğimizden ötürü bize sevap verilir mi?” diye sordular. “Her ıslak ciğer sahibine, yapılan iyilikten ötürü sevap vardır” buyurdu (Müslim, Selam: b.41, h.153). Ebubekir’in kızı Esma anlatıyor: “Güneş tutulduğu gün, Peygamber, namaz kıldı ve sonra dedi ki: Cehennem bana o derece yaklaştı ki, Ya Rabbi, dedim, ben de onlarla beraber miyim (yoksa)? Birden bir kadın gördüm. (Esma diyor ki: Zannedersem, Peygamber şöyle devam etti:) O kadını bir kedi tırmalıyordu. (Peygamber): ‘Bu nedir?’ dedi. Dediler ki: (Bu kadın) Kediyi hapsetti, kedi açlıktan öldü” (Buhar, Enbiya: 54, Şirb: 9).

(devamı yarın..)

 

 

 

*yazı arşivden alınmıştır