Tarikat ve Kur’ân’ın Türkçesini okuma *** Alkolsüz bira hakkında
Çarşamba, 31 Ekim 2012 00:00

Tarikat ve Kur’ân’ın Türkçesini okuma

Sayın Hocam..

1-Nurcu, Nakşibendi, Süleymancılar gibi tarikatlar ne derece güvenilirdir? Dinimizde Kur’ân'a farklı bakış açıları getirip mezhepleştirmek şirk olduğu gibi, insanın Allah’la arasına aracı koymasına ne gerek vardır? Bu açıkça cemaat liderini kutsamak değil midir? Şirke girmez mi? Ben bu ve bu gibi tarikatların hem dini açıdan hem siyasi açıdan insanı sömürdüğüne inanıyorum. Bir de bu açıdan sizin görüşünüze başvurmak istedim..

2- Kur’ân'ın ve surelerin Türkçe anlamını bilmeden Arapçasını ezberlemenin mantığı nedir? Türkçesini anlamadığım bir dili ezberlemenin bana ne faydası olacaktır? Ezan ya da Kur’ân'ın Türkçe okunmasında bence neden sakınca olsun? Siz ne düşünüyorsunuz? Saygılar....

Cevap: Sizin kendinize göre bir düşünceniz ve yargınız varsa artık bana sormanıza gerek yok. Ama isterseniz "İslâm Tasavvufu" adlı eserimi okuyabilirsiniz. Tasavvuf hakkında bir fikir edinmeniz mümkün olur. Öyle birden reddetmekle bir şeyi değiştiremezsiniz. Selamlar.


Alkolsüz bira hakkında

Hocam, piyasada alkolsüz bira olarak satılan biraların içilmesinde dini açıdan bir problem var mı? Gıda yasasına göre % 0.5 alkolden az bir oranda alkol varsa içeriğinde belirtilme zorunluluğu yokmuş. Bu durumda bu oranlarda alkol içeren meyve suları da mevcut deniyor. Bunların içilmesi haram mıdır? Sevgiler saygılar..

Cevap: Alkolsüz biranın içilmesi dinen haram değildir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş