Bekâretini aldığı kızla evlenmen gerekir *** Kiliseye gitmek
Pazartesi, 29 Ekim 2012 00:00

Bekâretini aldığı kızla evlenmen gerekir

Merhaba Hocam, iki sene önce bir bayan arkadaşımla beraber oldum, bekâretini bozdum. İlişkiye girene kadar kendisine devamlı sordum, istiyor musun, emin misin diye. Kendisi de başka birine âşık olamam. Sen benim sevdiğimsin, sonucu ne olursa olsun, seninle olsun, istiyorum dedi. Kendisine hiçbir şekilde evlenme vaadinde bulunmadım. Şimdi ise yaptığımdan pişmanım. Ne yapmam gerekir? Çaresizliğime yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap: Eğer sende biraz Allah korkusu varsa, biraz vicdan varsa kızlığını elinden aldığın o zavallı kadınla evlenirsin. Ne demek kızın bekâretini bozup sonra bir kenara atmak. Evlenme vaadetmemişsin. İster et, ister etme, onunla ilişkiye girmekle zaten evlenme va'detmiş sayılırsın. Aksi takdirde İslâma göre her ikinizin de topluluk önünde yüz sopa ile cezalandırılmanız gerekir. Sen o kıza acı, onunla usulüne göre evlen. Benim tavsiyem budur.


Kiliseye gitmek

Ben Müslüman’ım ancak kilise ayinlerine de gidiyorum bunun sakıncası ve günahı var mı?

Cevap: Niçin kilise ayinlerine katılıyorsun? İnanarak katılıyorsan senin Müslümanlığından şüphe edilir. Bir tahtta iki sultan oturmaz. Bunu sen bana değil, kendi kalbine sor.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş