Sperm seçimi gibi yöntemler, Kur’ân’a uymaz. *** Âdet ile ilgili soru
Cumartesi, 13 Ekim 2012 00:00

Sperm seçimi gibi yöntemler, Kur’ân’a uymaz.

S.A. hocam ben batmanda oturan bir bacınızım. Hocam ne yapacağımı bilmiyorum. Bazı hocalar caiz. Bazıları ise yapma diyor ama günahtır demiyor. Hocam sorum şu ben 3doğum yapmış ve3kızımoldu.ameliyatlı olduğum için 1doğum hakkım kaldı. Doktor tüp bebek ile eşimden ve benden yumurta alarak cinsiyet seçimi yapacak. Hocam bu yöntemi uygulayayım mı bilmiyorum. Oğlumun olmasını da çok istiyorum. 3.kızımda çok üzüldüm. Psikolojim bozuldu. Eşimin ailesi hep kız hiç oğlan torunları yok.

Cevap: Benim kanaatime göre siz Allah'ın takdirine razı olun. Allah size 3 tane kız çocuğu vermiş, Buna şükredin. Doğal olmayan yöntemlere başvurmayın. Kur'ân, öyle dışarıdan sperm seçme gibi yöntemleri şeytanın iğvası görmektedir. Kız çocukları ana babaya erkek evlattan daha itaatli olurlar. Daha çok bakarlar. Allah ne vermişse memnun olmak gerekir. Kur'ân kız çocuğunu, erkekten önce Allah'ın lütfu görmektedir. İşte yüce Allah Şura Suresinde şöyle buyurmaktadır: "49- Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. (O) Dilediğini yaratır. Dilediğine dişiler bahşeder, dilediğine de erkekler bahşeder.50- Yahut onları çift yapar: Hem dişi, hem erkek (verir). Dilediğini de kısır ya­par. O (her şeyi) bilendir, (her şeye) gücü yetendir."


Âdet ile ilgili soru

Selamünaleyküm Muhterem Hocam,

Kadınlar hayızlı (âdet halinde) iken Kur’ân okuyabilirler mi ve abdestsiz olarak Kur’ân’ı ele alabilirler mi? Ben şahsen hem zaruret halinde okuyorum hem de abdestsiz yalnız. Arkadaşlara da söyledim defalarca. Ama ille bunu sizden duymak istiyorlar,..

Dualarınızda ailemi ve beni lütfen hatırlayınız Hocam.. Allah cc razı olsun.

Selam ve dua ile....

Cevap: Âdet halinde ibadetle ilgili pek çok soruya cevap vermiştim. Özeti şudur: Kur’ân’a göre abdest sadece namaz kılmanın şartıdır. Kur’ân’ı tutmak için abdest alma şartı yoktur. Bu konuda ayrıntılı bilgiyi "Kur’ân-ı Kerîm’in Özet Tefsiri" adlı eserimde ve "Soru Cevaplarla İslam" adlı eserlerimde bulabileceğiniz gibi sitede cevaplar arşivinde de bulabilirsiniz. verirsiniz. Selamlar.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş