Dünyada kaderin dışında kalan bir şey yoktur *** Kısır görüşün sonucu
Pazartesi, 03 Eylül 2012 00:00

Dünyada kaderin dışında kalan bir şey yoktur*

Soru: Eşim altı kez düşük yaptı. Yedinci çocuğumuz 6.5 aylık dünyaya geldi ve yaşıyor. Ancak yavrumuz spastik. Oturmuyor, yürümüyor, sadece anne baba diyor. Altı yaşına girdi. Bakımı çok zor ama evladımızdır. Aradan beş yıl geçtikten sonra nurtopu gibi sağlıklı bir kızımız oldu. Bu kader mi?

Cevap: Dünyada kaderin dışında kalan hiçbir şey yoktur. Çocuk neden spastik olur? Bunu tıp bilimi izah ediyor. Bu bir gen bozukluğundan kaynaklanıyor. Ancak bu durumda olan çiftlerin hepsinin çocuklarının spastik veya kusurlu olacak diye bir kural yok. Çünkü onlarda sağlam genler de var. Spastik olarak dünyaya gelen birinci çocuğunuzda kusurlu gen taşıyan sperm ve yumurtanın birleşmesi bir kader olduğu gibi sağlıklı olarak doğan ikinci çocuğunuzda sağlam gen taşıyan sperm ve yumurtanın birleşmesi de bir kaderdir.

Bu seçimi yapan yüce yaratıcıdır. Yaşayan ilk çocuğunuz hastalıklı doğmuş. Bu Allah’ın bir sınavıdır. İkinci çocuğunuzun sağlam doğması da Allah’ın bir sınavıdır. Çünkü spermleri seçen Allah’ın kaderi, iradesidir. İnsan milyonlarca sperm içinde seçim yapabilir mi? Allah insanı darlıkla, sıkıntıyla denediği gibi bollukla, sevinçle de dener. Birinci çocuğunuzla sizi sıkıntıyla, ikinci çocuğunuzla da sevinçle denemiş. Allah’a şükretmek, Yunus gibi “Lütfun da hoş, kahrın da hoş” demek gerekir.



Kısır görüşün sonucu*

Soru: Bir din görevlisi, kadınların yanlarında mahrem bir erkek bulunmadan tek başlarına hacca gitmelerinin dinimize göre caiz olmadığını söyledi. Günümüzde böyle bir düşünce doğru olabilir mi?

 
Cevap: İmamın söylediği hüküm, bugünün meselesi değil, asırlar öncesinin hükmüdür. O zaman güvenlik olmadığı için kadın tek başına mahrem bir koruyucusu olmadan bir yere giderse saldırıya uğrardı. Şimdi artık Diyanet İşleri Başkanlığı ve diğer turistik acentalar uçaklarla güvenlik içinde hac kafileleri düzenliyorlar. Her kafilede bir değil, onlarca kadın var. Uçak personelinin ve hac kafilesi yöneticilerinin koruması altında gidilir. Güvenlik tamken hâlâ bin yıl önceki hükümleri insanlara dinin temel hükmüymüş gibi anlatmak, kısır görüşün sonucudur. Hacca gitmek isteyen kadın gidebilir. Haccı da makbuldür.

 

 

 

* Sayın Hocamızın tatilde olmasından dolayı yazı arşivden alınmıştır.   ... Webmaster

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş