Dinimi öğrenmek için ne yapmalıyım, nasıl başlamalıyım? *** Şefaat konusundaki kitaplar
Pazartesi, 23 Temmuz 2012 00:00

Dinimi öğrenmek için ne yapmalıyım, nasıl başlamalıyım?

Aslında Diyanet İşlerine zaman zaman sorular soruyorum ama gelen cevapları beni tatmin etmiyor.

Ben büyük bir inşaat firmasında çalışan bir elemanım ve her zaman bakımlı görünmek zorundayım. Bunun yanı sıra artık namazımı kılmak o borcumu yerine getirmek istiyorum.

Ancak ellerimde oje varken namaz kılabilir miyim? Gusül abdesti aldıktan sonra ojemi sürsem ve sonraki periyotta bu oje ile abdest alıp namaz kılsam olur mu?

İkinci olarak ben dinimi ve Kur’ân-ı Kerimi doğru bir şekilde öğrenmek istiyorum, tabi Türkçe olarak anlamak istiyorum, nasıl başlamalıyım?

Birkaç kere Kur'ân’ı okumak için teşebbüsüm oldu ama yalın bir dil olmadığı için sıkıldım, anlamadım. Örneğin ilk etapta öğrenmek istediklerime Kur’ân-ı kerim okuma ile mi başlanmalı? Dini anlama özümseme ile sizlerin yazdıkları kitapları okuyarak mı başlanmalı? Ya da her ikisi birden mi? Bana ne önerirsiniz?

Kitap satışı yapılan sayfanız daha düzenlenmemiş, bir de tabi ki sizin önereceğiniz yol ile kitap satın almaya ve öğrenmeye başlayacağım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.... Umarım size ulaşabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Cevap: İbadet gönül işidir, deri işi değil. Siz gönlünüzü Allah'a vererek namaz kılarsanız elinizdeki oje abdestinize ve namazınıza mani olmaz. Bunu çok yazdım ama demek ki okuyamamışsınız. Oje ve makyaj abdeste ve gusle engel olmaz. Kur’ân'ın emrettiği biçimde abdest alıp namazınızı kılarsınız. Kur'ân oje sürülen el ile abdest alınmaz demiyor. İnsanların kafasından çıkan düşünceler din değildir. Kur'ân'ın emirleri dindir.

Gelelim Kur’ân dinini nasıl öğreneceğinize. Önce bizim yaptığımız ve en dikkatlisi olduğuna inandığımız "Kur'ân-ı Kerim ve Yüce Meali"ni dikkatle okuyun. Soru ve Cevaplarla İslam adlı altı ciltlik eserimi okuyun. 3 ciltlik özet Kur'ân Tefsirini okuyun. Yeni İslam İlmihali adlı eserim de İslâm'ın ibadet kısımlarını anlatır.

Hele bunları bir okuyun, sonra tekrar mail yoluyla veya yüz yüze konuşa­biliriz. Kitaplarımı nasıl temin edersiniz?

Yeni Ufuklar Neşriyat,
Nuhkuyusu Caddesi, no. 267,
Bağlarbaşı Üsküdar/İstanbul

adresine giderse­niz oradan temin edebilirsiniz. Yahut

0216 492 66 13 veya 0532 2131143

numaralara telefon ederseniz istediğiniz kitaplar size gönderilebilir. Başarılar dilerim. Selam ve sevgilerimle.


Şefaat konusundaki kitaplar

Sayın hocam. Şefaat ile ilgili kitap almak istiyorum. Şefaat ile ilgili 2 tane kitap gördüm. Bu kitapları tavsiye eder misiniz? O da şunlardır:

1- Yaşar Düzenli - Kur’ân ve Şefaat Üslub ve Semantik Açıdan

2- Mehmet Durmuş - Kur’ân'a Göre Şefaat

Turkiye’de herhalde şefaat konusunu detaylı yazan bu iki eserdir. Bunları tanıyor veya tavsiye eder misiniz? Selam ve saygılarımla.

Cevap: Bu kitapları görmedim ve okumadım ama birinci kitabı okumanızda fayda vardır, sanırım. Çünkü Yaşar Düzenli'yi uzaktan da olsa tanırım. Herhalde bilimsel bir çalışmadır. Ama siz isterseniz "Kur'ân Ansiklopedisi" adlı 30 ciltlik eserimde Şefaat maddesini okursanız yeterli bilgi edinirsiniz. Ayrıca "İslam'da Güncel Tartışmalar" adlı eserimde de konu ile ilgili bilgi verilmiştir.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş