Din ve uygulamalar *** Rızkın bolluğu veya darlığı ...
Pazartesi, 16 Temmuz 2012 00:00

Din ve uygulamalar

Hocam, Umreye gidenlerin, ziyaret edip ellerini sürdükleri bir kütük varmış. Peygamberimizden ayrılacağı için gözyaşı dökmüş. Peygamberimiz de. “Üzülme ben sana öbür dünyada can vereceğim!” demiş ve bu kütük toprağa gömülüymüş

Asıl aklıma gelen canı Allah vermiyor mu, Peygamberimizin o yetkisi var mı? Peygamber putçuluğun hortlamaması için mezar ziyaretini bile yasakmış. Onun için Peygamber’in konuşma yaparken dayandığı kütüğü gömmüşlerdir diyebildim. Bir kütüğü ziyaret etmek ne derece doğru?

Peygamberimizin kütüğe can vermesi mümkün mü? Yine orada bir taşı ziyaret edip el sürme olayı var mı? Bu sonradan gelişen bir uygulama mı?

Bir de hocam evlerde toplanıp hu çekiyorlar ya: sallanarak Hu Allah demek yerine sakince oturulup Allahım sen beni günahlarımdan arındır, günah işlememe fırsat verme, bana cenneti nasip et dense daha iyi değil mi diye dillendirdiğimde kâfir olacağım söylendi.

Allah’ın adını sallanmadan tespihle zikretmek daha az mı sevap?

Hocam sizi fazla rahatsız ediyorum ama tv programlarında yıllardır sakız çiğnemek orucu bozar mı ya da cinlerle insanlar evlenir mi soruları soruluyor. Sorularımın cevabını bulamıyorum. Şimdiden teşekkür ederim hocam. Saygılarımla. Beyhan

Cevap: Vallahi bu kütüğün ziyaret edilip el sürüldüğü hurafesini ilk defa sizden duyuyorum. Meğer neler varmış neler. Yok, kardeşim yok, kütük falan ziyaret edilmez. Hem o kütük hikâyesi de gerçi kitaplarda var ama bana göre uydurmadır. Kütük cansızdır, yükümlü değildir. Ne ağlayacak, niçin ağlayacak? Onda duygu mu var ki ağlasın? Kuru ağaç dirilir mi? Böyle şeylerle uğraşmak günahtır, bunları yaymak günahtır.


Rızkın bolluğu veya darlığı okumaya değil, ezeli taksime bağlıdır.

Merhaba sayın hocam... Annem bundan 1 sene önce rızk için "Yâ Fattâhu Ya Razzâk"ı 997 kez 7 tane buğday tanesine okutmuş ve kitapta şöyle bir ifade yer alıyor.."Allah'ın izni ile göreceksin ki rızka boğulacaksın. Bu sırrı kimseye söyleme. Gelen rızkı da sakın günah işlemek hususunda kullanma. Yoksa helak olursun" Hocam annem bunu okuduktan sonra sürekli ağlama, yerinde duramama, uyuyamama gibi belirtiler oluştu. Biz ilk önce bir dergâha götürdük 2-3 gün orada kaldı ama bir faydası olmadı. Daha sonra birkaç tane hocaya götürdük, gene bir çare bulamadık ve sürekli intihara teşebbüs etmesinden dolayı bizde Adana’daki ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırmak zorunda kaldık.. Burada 25 gün boyunca kaldı. Ağlaması ve sürekli yerinde duramayıp hareket etmesi geçti. Yalnız şöyle bir durum kalıcı oldu. Bütün duygularının gittiğini söylüyor. Vücudunda bir tutarsızlık olmamasına rağmen içinde iş yapma isteğinin olmadığını söylüyor ... Hocam bu okuduğunun böyle bir etkisi olabilir mi..? Yanıtlarsanız çok sevinirim... 

Cevap: Annen kendisini hurafecilere kaptırmış. Aklını da çeldirmiş. Öyle okuma ile rızk bollaşmaz. Herkese ezelde taksim edilen rızık ne ise boğazdan sadece o geçer. Annenizin durumu benim uzmanlık alanıma girmez. Ben ne cinciyim, ne cin hocası, ne de pskiloğum. Bana dindeki bir hükmü soracaksın. Böyle şeyleri değil. “Allah şifa versin!” demekten başka yapacağım bir şey yoktur.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş