Rüya yorumu hakkında *** Kâbenin Kudsiyyeti
Cumartesi, 14 Temmuz 2012 00:00

Rüya yorumu hakkında

Sayın Süleyman Ateş, gördüğüm rüya beni çok huzursuz ettiği ve sizin yorumlarınız da beni tatmin ettiği için rüyamı en iyi sizin yorumlayacağınızı arzu ediyorum. Sizden ricam, bana rüyamın yorumunu cevaplamanızdır.

Rüyamda evimde iki oğlumla beraberken deprem oluyor, evin tavanı düşmüyor ama çöktüğünü görüyorum. Sobanın bacasından duman sızıyordu. Korkuyorum, çocuklara: kapıları açık bırakın ki zehirlemeyelim diyorum.

Sonra binanın bahçesinde yeşilliklerin içinden atlayarak koşuyorum bir ara rahmetli dedemi görüyorum. C. Bayar

Cevap: Ben rüya yorumundan anlamam. Ama bana göre korkacak bir şey yok. Yeşillikler içinde atladığınıza göre demek ki sonu iyi olur. Belki dedeniz size manen yardım ediyordur. İnşaallah herhangi bir sıkıntı olsa bile kurtuluşa, aydınlığa çıkarsınız. Allah yardımcınız olsun.


Kâbenin Kudsiyyeti

Muhterem Hocam, Kâbe’nin diğer bir adı da bilindiği üzere Beytullah'tır. Zamandan ve mekândan münezzeh olan Allah, neden Kâbe için böyle bir adlandırma yapmıştır? Elbette o kare mekân, bildiğimiz manada (hâşâ) Allah'ın oturduğu ev değildir; ancak yine de koordinata kutsiyet atfedilmesinin sebebi nedir? Saygılarımla. O. G.

Cevap: Kâbe, Hz. İbrahim tarafından o bölgede Allah adına yapılmış ilk mabeddir. Allah'ın anıldığı, Allah'a kulluk mekânı olduğu için oraya Beytullah (Allah'ın Evi) denmiştir. Zaten Kur'ân'da da Hz. İbrahim'e ve İsmail'e: "Evimi tavaf edenler ve ibadet edenler için temizleyiniz" diye emredilmiştir. Putlara tapınmanın egemen olduğu bir ortamda sadece Allah'a tapma mekânı olan Kâbe'nin kutsiyyeti tevhid ma'bedi olmasından ileri gelir. Ama Kur'ân'da bu mekâna mübarek denilmiş ise de mukaddes denilmemiştir. En az üç bin yıllık Tanrı ma'bedinin kudsiyyet kazanması gayet doğaldır.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş