İctihad hevesi *** Görünmez âlemden duyulan sesler
Perşembe, 12 Temmuz 2012 00:00

İctihad hevesi

Sayın hocam, öncelikle sade diliniz ve engin bilginizle verdiğiniz hizmetler için çok teşekkür etmekle başlamak istiyorum. Yaklaşık bir yıl oldu namaza başlayalı. Kırk yaşındayım. Abdest alırken farzlarını yerine getirerek alıyorum. Namazı kılarken zaman zaman birleştirerek kılıyorum. Fatiha Sûresi dışında nazmazda kendi dualarımı Türkçe okuyorum. Namazı Türkçe dualarla kılmak ya da ana dilimde ne dediğimi anlayarak kılmak bana huzur veriyor. Namazı seferi olmasam da zaman zaman iki rekat kılıyorum. Bu konudaki yorumunuzu merak ediyorum. Saygılarımla, F. Aktan

Cevap: Sizin benim yorumuma ne ihtiyacınız var ki siz zaten ictkihad yapacak düzeye gelmişsiniz. Namazları gönlünüzün çektiği şekilde kısaltabiliyorsunuz. Sizin gönlünüz öyle rahat ediyorsa ben ne diyebilirim? Namazın temeli Allah ile iletişim kurmak. Oturup Allah'ı düşünmek de namaz sayılır. Ama Müslümanların üzerinde birleştiği inanç ve uygulamalardan, kesin bir kanıt olmadan ayrılmak Kur’ân buyruğuna aykırıdır. Çünkü Kur’ân: “Kim kendisine doğru yol belli ol­duk­tan sonra Elçi’ye karşı gelir ve mü’minlerin yolundan başka bir yola uyarsa, onu döndüğü yola yöneltiriz ve cehenneme so­karız. Ne kötü bir gidiş yeridir orası!” (Nisa: 115)


Görünmez âlemden duyulan sesler

Hocam birtakım kişilerle yaklaşık 10 aydır duyu aracılığıyla onları görmeden konuşmaktayım. Kulağıma gelen seslerin, ilk önce baş çevredeki insanlardan geldiğini sandım ancak benim düşüncelerimi okuyabiliyorlar ve başka insanlara aktarabiliyorlar. Kısmi araştırmam neticesinde büyü ve cinler olabileceği neticesine vardım. Tıbbi yöntemlerden sonuç alamadım. Herhangi bir ruhsal poblemim çıkmadı. Aklı başında yüksek lisans mezunuyum. Ruhumda sıkıntıya sebep olan bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Yardım ederseniz sevinirim.

Cevap: Bence hiç rahatsız olmanıza gerek yok. Sizin ruhunuz yetenekli ve oldukça temiz ki manevi varlıklar size hitabediyorlar. Bundan korkma, ama kendini de kaptırma. Namazını kıl. Kur'ân oku, Felak, Nas ve âyetelkürsi oku. Bir şey olmaz. Belki gönül gözünüz açılır, Hakk'ın lütuflarına erersiniz. Allah gönlünüze huzur versin.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş