Sabreyle kızım Huda kerimdir *** Bir gazetede yazıyor musunuz?
Pazartesi, 02 Temmuz 2012 00:00

Sabreyle kızım Huda kerimdir

Merhaba iyi günler, sizden bir konu hakkında yardım alacaktım. Ben 30 yaşındayım, bu yaşıma kadar hiçbir kısmetim çıkmadı. Çıksa da bir şey oluyor, o kısmet olmuyor. Ben iş ve eş seçiminde çok kısmetsizim ve buna çok üzülüyorum. Bazen çok günah olduğunu bildiğim halde isyan ediyorum. İş başvurularında bulunuyorum, hepsi olumsuz oluyor. Kendime zarar vermek istiyorum, bir şey var mı, ben ne dua ettiysem olmuyor. Lütfen bu konu hakkında bana acil yardım etme imkânınız var mı? Saygılarımla.

Cevap: Sabret kızım sabret. Zamanı gelir, inşallah kısmetin açılır. Ömür kısadır. Kendine zarar vermek, yani intihar etmek çözüm değildir. Çünkü intihar eden kimse kaçtığı sıkıntılardan daha büyük sıkıntılar içinde kalır. Kurtuluş olmaz. Allah seni deniyor. Namazını kıl, O'na yalvar. Bir gün işin olur. Kendine olumsuz değil, olumlu bak. Dünya senin olsa ne çıkar! Zengin de fakir de toprağa giriyor. Ziya Paşa’nın dediği gibi

Ya pister-i kemhâda ya vîrânede can ver

Çün bây-ü gedâ hâke beraber girecektir!

İster ipek yatakta, ister harabede öl, fark etmez. Çünkü zengin de fakir de hep toprağa girecektir!

İnsan ha çadırda oturmuş, ha sarayda can vermiş. Kısa ömür nasıl olsa geçip gidiyor ve bir gün ruhunuz bu bedenden uçar, gider. Sabredersen ebedi âlemde rahat edersin. Sabretmezsen sıkıntın katlanır. "Allah sabredenlerle beraberdir!" Allah yoluna açıklık versin, işin rast gelsin kızım.


 

Bir gazetede yazıyor musunuz?

Sayın Hocam, annem sizin yazılarınızı uzun süreler Vatan gazetesinden takip etmekteydi, beni de yazılarınızı takip etmem konusunda sıkı sıkı tembihlerdi. İyi bir gazete okuyucusu olmamama rağmen yazılarınızı elimden geldiğince okumaya çalışırdım. Galiba geçen sene bu zamanlardan itibaren Vatan gazetesinde yazmıyorsunuz. Bu sebeple artık Vatan gazetesi almıyoruz.

Az önce de annem yanımda gazete okurken Sizin şu anda nerede yazdığınızı öğrenmemi söyledi, kendisi bilgisayar kullanamadığı için ben biraz inceledim internette ve sitenizde bir bilgiye denk gelmedim. Kendi internet sitenizden ayrı olarak bir gazetede yazıyor musunuz? Evet, ise o gazeteyi de almak isteriz.

Hayırlı günler dilerim. Yusuf B. G.

Cevap: Vatan'dan ayrıldıktan sonra hiçbir gazetede yazmıyorum. Okurlarımdan gelen soruları günlük olarak sitemde cevaplıyorum. İsteyen günlük olarak sitemizi açıp yazılarımı okur. İsterse bazı kitaplarımı ve konuşmalarımı da indirip kendi sesimden dinleyebilir. Selam ve sevgilerimle efendim.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş