BİLİMİN AÇIKLAYAMADIĞI TEK BİR MUCİZE İSTİYORUM PDF 
Cuma, 16 Eylül 2022 00:00

BİLİMİN AÇIKLAYAMADIĞI TEK BİR MUCİZE İSTİYORUM

Hocam ... Çok kişiye sordum fakat cevap almadım. Bilimin açıklayamadığı Allah’ın tek bir mucizesini istiyorum (Hz. Muhammed'in ayı ikiye bölmesi de dahil olabilir) daha enteresan bir şey arıyorum. Teşekkürler. Belki siz yardımcı olabilir, şüphelerimi giderebilirsiniz. Saygılarımla...

Cevap: İnsanın herhangi bir yeri kesilir veya yaralanır. Vücutta bir mekanizma o yaralanan bölümdeki eksik hücreleri onarmak üzere hücre üretimi emrini verir. Üreyen yeni hücrelerle eksilen hücrelerin yeri doldurulunca tekrar mekanizma hücre üretimini durdurur. Eğer hücre üretimi devam etse denge bozulur, kanser olur. Sağlık gider, ölüm gelir. Peki bu dengenin böyle kurulması bir mu’cize değil mi?

Anne karnında gelişen bebeğin aslı, zigot denilen tek hücredir. Bu tek hücreden göz kasları, ayak kasları, kalb kasları, kemikler, adaleler, farklı yapıda çeşitli hücreler oluşmaktadır. Bu kendi kendine olacak bir şey midir? İnsanın yaratılışı bir mu’cize değil midir?

Deprem sonucu yıkılan apartmanların altından 7 gün, 15 gün sonra bazı insanların sapa sağlam çıkması bir mu’cize değil midir?

15 asır önce ümmi bir toplumda yetişmiş, eğitim görmemiş olan Hz. Muhammed’e, 15 asırdır milyonları yöneten Kur’ân vahyinin veril­mesi bir mu’cize değil midir? Bırakın ümmi bir insanı, bugün üniversite bitirmiş bir insanın sözleri, ne kadar etkili olsa acaba kaç asır geçerliliğini korur? Karl Marx gibi filozofların sistemleri ne kadar sürdü? Bakın işte yıkılıp gitti. Ama Hz. Muhammed de, İsa da Musa da yaşıyorlar. Bu mucize değil midir? Kur’ân’ın mu’cizelerini öğrenmek istiyorsanız “İslâm’a İtirazlar Kur’ân-ı Kerîm’den Cevaplar” adlı eserimi okuyunuz.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş