Nasıl Tövbe etmeliyim?
Mayıs - 2012

Nasıl Tövbe etmeliyim?

Arkadaşının eşiyle Internet’te duygusal mesajlaşmasından ötürü son derece pişmanlık içine giren okurum diyor ki:

“Ben bugüne kadar huzuru ve mutluluğu bulmuş bir kişi değilim, hep hayattan darbeler yedim. Hiç kimseye ne selam veriyorum ne de biriyle sorunumu paylaşıyorum. Bu yüzden olacak ki, bir arkadaş sitesinde birini tanıdım ve buradan da çok kötü darbe yedim.

“O kişi bana sadece çocukları için yaşadığını, mutsuz olduğunu ve eşini her ne olursa olsun bir gün boşayacağını söyledi. Çünkü eşi evliliklerinin ilk aylarında hamileyken msn de birileriyle konuşurken yazdıklarına şahit olmuş ve ondan tiksinmiş (kadının mesajlaştığı kimsenin, bu soru sahibi olduğu anlaşılıyor). Ama ben buna rağmen eşine değer vermesi gerektiğini, çocuklarına eşinden başka kimsenin annelik yapmayacağını söyledim.

Ben kadına, eşinin ve kendisinin arasına girmeyeceğimi ve benim de eşimden asla boşanmayacağımı kesin bir dille söyledim. Zaten ben de o da bu duygusal arkadaşlığa evlenmek için başlamadık ve asla evlenmeyecektik zaten. Ben o kadınla hiç yüz yüze görüşmedim. Sadece 2 ay telefonla görüştüm. İnsanoğluna güvenmekte kusurluyum.

Bir gün benim mesajımı eşi yakaladı ve kıyamet koptu. Ben korkumdan bir şey söylemedim. Tehdit edildim. Buna rağmen sustum ve eşinin bana söylediklerini ona söyleyemedim. Çünkü ben onların mutsuz olduklarını zannettiğim için onunla mesajlaştım.

Meğer kadın, eşinin benden para alması için bana yaklaşmış. Ve ben onun eşine bankadan kredi çektim. Tabi olay duyulunca eşi asla o krediyi ödemeyeceğim demiş. Ve krediyi bana ödetiyorlar. Şimdi bu hak mıdır yoksa benim cezam mıdır?

Yaptıklarımdan utanıyorum ve Allah’tan mağfiret diliyorum. Yaptıklarımın duyulmasından çok korkuyorum. Ben gerçekten pişmanım ve sizin de dualarınıza ihtiyacım var. Aslında imanım çok güçlü ama nasıl bu hataya düştüm, anlamış değilim. Allahım kabul eder mi tevbemi? Bana doğru yol göstermenizi diliyorum. Sizce ne yapmamalıyım, bu hatamın duyulmaması için. Nasıl tevbe etmeliyim?

Cevap: Böyle şeylerin devası benim elimde değil. Tevbe edin, o kadınla görüşmeyin. Evli bir kadınla böylesine serbestçe konuşmak yasaktır, haramdır. Ama o ailenin de sizden para sızdırmak veya kendileri için kredi çekmeniz için böyle bir oyuna girmiş olmaları kabul edilebilecek bir şey değildir. Sizin yaptığınız haram olduğu gibi, onların da sizin, kendileri için çektiğiniz krediyi size ödememeleri haksızlıktır, haramdır. Artık sonuca katlanıp bundan sonra böyle bir hata yapmama azim ve kararıyla Allah’a dönersiniz. Hatanın neresinden dönülse kârdır. Aklın gereği ne ise onu yapın, yuvanızı korumaya çalışın. Bir daha böyle hatalar yapmamaya çalışın, kalbinize, düşüncelerinize sahibolun. Hacı Bektâş-i Velî’nin sözü kulağınızda küpe olsun: “Eline, diline, beline sahibol!” Allah'a tevekkül et. Allah kendisine dayananları korur ve kollar. Allah yardımcınız olsun.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş