UYDURMA RİVÂYETLER (7) PDF 
Çarşamba, 07 Eylül 2022 00:00

 UYDURMA RİVÂYETLER (7)

(...dünden devam)

Gelelim işkence ile öldürme mes'elesine: Rivâyetin son tara­fında anlatılan işkence ile öldürme olayı da yalandır. Çünkü bu, Kur­'ân'ın tanımladığı peygamber ahlâkına aykırıdır. Şimdi Kur'ân'ın anla­tımına göre Peygamberimizin ahlâkını öğrenelim:

"Allah'ın rahmeti sebebiyledir ki, sen onlara yumuşak davrandın. Eğer kaba, katı yürekli olsaydın, çevrenden dagılır, giderlerdi. Öyleyse onları affet, onların hatâlarının bağışlanmasını dile, işinde onlara da­nış!" (Âl-i İmrân: 159)

"Andolsun, içinizden size öyle bir Elçi geldi ki sıkıntıya uğra­manız ona agır gelir. Size düşkün, mü'minlere şefkatli, merhametlidir!" (Tevbe: 128).

"Muhakkak ki Sen, büyük bir ahlâk üzerindesin!" (Kalem: 4)

Şimdi merhametli, kabalıktan uzak, zarîf, yüksek ahlâk sahibi Peygamber, faraza birkaç deveyi götürdüler diye bu zavallı insan­ların ellerini ve ayaklarını kestirir, gözlerini oydurtur ve öylece kız­gın gü­neşin altında ölüme terk eder mi? Böyle bir insan nasıl mer­hametli, yüksek ahlâk sahibi olarak nitelenir?

Vallahi, o kaba, katı yürekli değildi. Merhametliydi. Hanımla­rına yumuşak, hoşgörülü davranır, onları incitmezdi. Hizmetçisi Enes, ken­disine on yıl hizmet ettiğini, onun bir dünya işi yüzünden kimseyi azar­lamadığını, "Niçin şöyle yap­tın" demediğini anlatmıştır.

Mekke'yi fethettiği zaman, amcasını öldürtmüş olan Hind'i, katil Vahşî'yi ve kendisinin can düşmanları olan Mekke liderlerini affetmişti. Acaba birkaç deve, amcası Hamza'dan daha mı kıymetliydi ki amca­sının katillerini affediyor da, birkaç deve götürmüş olan, sonra elbette yalvarıp af dileyen zavallıları affetmiyor ve öyle feci bir biçimde öl­dürtüyor?

Bu tür rivâyetler, şiddetten zevk alan sadist insanların uydur­masıdır. Kur'ân'ın tanımladığı o ümmî, zarîf, yüksek ahlâk, şefkat ve merhamet sahibi Peygamber, bu tür yalanlardan berîdir.

Doğrusu bu âyetlerin işâret ettiği terör estiren insanlar öyle za­vallı yoksullar değil, Peygamber devletini yıkmak üzere planlar ya­pan, Peygamber’in ve Müslümanların düşmanı olan insanları isyâna kışkır­tan oldukça güçlü kimselerdir. Bağlam Yahudilere ilişkin oldu­ğuna gö­re bunların Yahudiler ve onların etki alanındaki müşriklerdir.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş