MÜZİK DİNLEMEKLE İLGİLİ PDF 
Perşembe, 21 Nisan 2022 00:00

MÜZİK DİNLEMEKLE İLGİLİ

(...dünden devam)

Selamünaleyküm. Güzel cevap verdiniz. Namaz kılarım büyük günahlardan kaçarım. Ama kendimi fazla psikoloji olarak ibadete kaptırmam. Tüm günü Kur’an dinliyordum. Zevcem şarkı türkü dinlediğinde, zevcemle şarkı dinleme, şarkı şeytanın ezanı diye kavga ediyordum. Hocam biraz da insanın psikolojisini bozan o tür hocalar. Dini öğlesine anlatıyorlar ki, sanki Allah sürekli azab eden, kulunu bağışlamayan  vs.   merhametli bir Allah gibi tanıtmıyorlar. Müzik dinlesem şimdi Allah benim cezamı verecek, kabirde azap bekliyor, Müslüman şarkı dinlemez….Bu hocalar insanı Allah’tan uzak tutuyorlar….Bir takımı kendilerini dine kaptırmışlar ve her şeye haram diyorlar. Cübbeli Ahmet, Nureddin Yıldız vs. gibi hocalar.  

Ben sizi dinlerim, … hocayı dinlerim.  Sizlerden başka neden diğer hocalar böyle yapıyorlar ve biz insanların da psikolojisini bozuyorlar. Allah’ın yarattığı şu hayatı da bize zindan gibi yaşatıyorlar? ...

Cevap: Peygamberimiz musikiden hoşlanırdı. Sefere çıktıklarında develeri şavka getirmek için haddâ' denilen orduda şarkıcılar vardı. Bir hadiste “meşru nikâh ile sifah (zina) arasındaki fark tef çalmak yani tef çalarak düğünü duyurmaktır" buyurulmuştur. Kimse Allah'ın vekili değildir. Allah kullarını yakmak için veya onlara dünyayı zindan etmek için yaratmamıştır. Allah buyurur: "Allah sizin için kolaylık ister, çetinlik istemez". Peygamberimiz de: "Müjdeleyiniz ürkütmeyiniz; kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz" buyurmuştur. İşte İslam budur.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş