ZİKR, RÜYA ÜZERİNE PDF 
Salı, 19 Nisan 2022 00:00

ZİKR, RÜYA ÜZERİNE

Öncelikle merhaba hocam Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. ... 30 yaşındayım. Bekarım. Ben bir iki ay kadar önce bir rüya gördüm ve rüyamda bir zikr yapıyordum fakat bu daha önce duyduğum bir zikr değildi. "Allah-Allah-Bismillah" demek suretiyle bunu tekrar ediyordum. Daha sonra bu zikri namazlarımdan sonra sessiz bir şekilde tekrarlayarak bunu bir ibadet haline getirdim ki bu dönemde işlerim çok kolay olmaya başladı bende manevi bir toparlanma ve huzur yaşadım. Ben size rüyamı anlatayım:

Bir gece anneannem ve rahmetli dedemin yazlık evindeyim, kız kardeşim yarı uykulu bir halde yatakta uzanıyor. Evin dışında yüzlerini seçemediğim, gözleri çukurda ve karanlık insan suretli birilerini görüyordum. Eyvah şimdi içeri girecekler diyerek kız kardeşime sarıldım. İçimden bu zikri tatbik ediyordum "Allah-Allah-Bismillah". Sesli bir zikr değildi. Sünni ve Nakşibendi bir ailede doğduğum için sesli zikre hiç şahit olmadım. Rüyamda bu zikri söylerken uyandım ve şu anda oturduğumuz evin kendi yatak odamdaydım fakat yatağımdan doğrulmaya çalıştığımda gözlerimde perde olduğu için sadece eşyaları seçebiliyordum. Elbette ki bu durum rüyamdaydı. Bir hoş kadın sesi bana seslendi ve şöyle dedi: "Sırtındaki batıl yüzünden." Daha sonra panik içinde anneme seslendim ve yanıma geldiğinde şunu söyledi: “Kızım yüzüne ne olmuş böyle, bana öyle gülme korkuyorum.” Babamın yanına gittim ve o sırada göz perdem kalktı. Babamın bulunduğu odada bir pencere vardı ve ardı bir ormandı. Bu ormanda çeşitli hayvanlar vardı ve ben onları izlerken birbirlerine saldırmaya başladılar. Ben korktum ve irkildim. Yine aynı hoş kadın sesi bana "dayanamıyorsan o pencereyi kapat" dedi ve uyandım.

Aynı rüya içinde iki kez uyandım ve rüya içinde rüya gördüm. Sormak istediğim nokta bu zikr bana iyi geldi fakat batından gelen ibadetleri yapmak caiz olur mu? Batın ibadetlerin bir sakıncası var mı? Daha önce de rüyamda bana bir tespih verilmişti. O tespihi de zaman zaman tekrarladım. Bir esma gibi çektim. İbadetlerimi yapıyorum. Batın ibadetleri de yapabilir miyim? Fikrinizi çok merak ediyorum. Saygılar. Hayırlı günler. 

Cevap: Kızım rüyaların, senin gönül gözünün açık olduğunu gösteriyor. Sana verilen zikirlere devam et. Kur'ân: "Allah'ı çok zikrediniz!" buyurmaktadır. Allah'ı anmanın elbette çok büyük yararı vardır. Batın ibadetlerden söz ediyorsun? Ben İslam'da batın ibadetler diye bir şey bilmiyorum. Bununla neyi kastediyorsun? Ayrıca rüyalara fazla takılıp kalmamanı tavsiye ederim. Çok kimse rüya görür. Rüyaların bir kısmı bilinç altına itilmiş düşüncelerin şekillere bürünerek karşınıza çıkmasıdır. Yani ruhta birikmiş düşüncelerin, sıkıntıların rüya şeklinde kendini dışa vurup boşalmasıdır. Ayrıca ben rüya uzmanı değilim. Allah feyzini artırsın.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş