KÖTÜLÜĞE İYİLİK MERT YİĞİDİN KÂRI *** İSA’NIN ÖLÜP ÖLMEDİĞİ HK. PDF 
Perşembe, 23 Aralık 2021 00:00

KÖTÜLÜĞE İYİLİK MERT YİĞİDİN KÂRI 

Hocam hayırlı günler dilerim. Benim sorum şöyle; Hocam bizi çok rahatsız eden komşumuz var. Bize zararları da oluyor. Ben onlara cevap veremediğim için Ya kahhar esmasını çekiyorum onlar için. Bu kul hakkına girer mi yoksa okumaya devam etmeli miyim? Teşekkür eder saygılarımı sunarım...

Cevap: Komşuna beddua etmek doğru değildir. Sen onların kahrolması için değil ıslah olmaları için dua et. İyiliğe iyilik her yiğidin kârı, ama kötülüğe iyilik mert yiğidin kârıdır. Sen iyi davran, sabret. Bakarsın bir gün onlar da düzelir. Zaten düzelmeseler de er geç yaptıklarının cezasını görürler. Sabır zaferin anahtarıdır. Büyükler öyle tavsiye etmişlerdir: 

Belâ yağmur gibi gökten yağarsa 

Hakikat sôfîlik incinmemektir. 

 


 

İSA’NIN ÖLÜP ÖLMEDİĞİ HK.

Muhterem Hocam, senden önce ebedi yaşayan hiçbir beşer yoktur, ayetini kıyamete kadar mı yoksa belinmeyen uzun bir süre mi olarak anlayacağız? Elbet her canlı ölümü tadacak, bu husustaki hadisler için düşünceniz nedir? Allah'a emanet olunuz...

Cevap:  Âyet hiçbir canın ebedi yaşamayacağını vurgular. Senden önce hiçbir insana ebedî yaşam vermedik. Şimdi sen ölürsen onlar ebedî mi kalacaklar?” (Enbiya: 34) âyeti Hz. Peygamber’den önce hiçbir canın yani nefes alan canlının ebedî yaşamadığını vurgulamaktadır. Hiçbir tabiri içine elbette Hz. İsâ da dahildir.

Maksadınız nedir? İsa'yı ebedi yaşatmaksa varın yaşatın. Kur'ân kaç yerde İsa'nın öldüğünü söylüyor. Hıristiyanlar ise göğe çıktığını iddia ediyorlar. Göğün neresine çıktı? Allah gökte mi? Hangi gökte? Akıl ve mantık dışı şeylere inanmak insana bir şey kazandırmaz. Siz istediğiniz gibi inanabilirsiniz.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş