CENNET CEHENNEM MEKÂN MI HAL Mİ? *** ÇOCUKLARA BASKI İLE DEĞİL, SEVDİREREK DİN TELKİN EDİLMELİ PDF 
Çarşamba, 22 Aralık 2021 00:00

CENNET CEHENNEM MEKÂN MI HAL Mİ?

Sevgili hocam; ben Nevra Akıncılar. size kafamı karıştıran bi sorumu sormak istiyorum. Okuduğum kitapta cennet ve cehennemin sonsuz olduğu. Bunun bir mekân olduğu konusunda kesin bilgi olmadığı haller de olabilir diyor.. Kuran-ı kerim’i okuduğumuzda cennet ve cehennem tarif ediliyor. Sanki ayrı bir alemde yasayacakmışız gibi algılamıştım. Kafamdaki soruyu tam ifade edemesem de, cennet ve cehennem mekân mı, haller mi, başka bir alem mi kafam karıştı. Beni aydınlatabilir misiniz? Sevgi ve saygılarımla...

Cevap: Görünmez Âlemin İzleri adlı eserimi okumanızı tavsiye ederim. Cevabınızı orada bulursunuz. Zaten bu konuda çok yazmıştım. Onları okusaydınız cevabınızı bulmuş olurdunuz.

 


 

ÇOCUKLARA BASKI İLE DEĞİL, SEVDİREREK DİN TELKİN EDİLMELİ

Selamünaleyküm. iki çocuğum var biri 7 yaşında oğlan,  biri 9 yaşında kız çocuğu. Söz dinletemiyorum. Çocuklarıma nasıl eğitim verebilirim? Allah ve Resulü nasıl bir eğitim vermemizi istiyor.  Allah rızası için bana yardım edin.  Namaz kıldırmaktan mı başlamalıyım yoksa Kuran okutmaktan mı? Bir baba olarak ne yapmalıyım?  Söz dinlemiyorlar....Allah rızası için yol gösterin....Yumuşak diyorum söz dinlemiyorlar. Kendi bildiklerini yapıyorlar. Ne kadar okşasam ve yumuşak davransam söz dinletemiyorum. Tavsiyeniz nedir?

Cevap: Çocuklara İslâm'ı sevdirecek kitaplar, Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı Çocuk hikâyelerini okuyarak veya anlatarak başlayın. Dini zorlaştırmayın, kolaylaştırın. Onlara namaz kılmayı öğretin ama zorlamadan, asık suratla değil, sevecen yaklaşarak dini aşılamaya çalışın.  Peygamberimiz, "Kolaylaştırın, güçleştir­meyin, müjdeleyin, ürkütmeyin!" buyurmuştur. Yedi yaşında çocuğa namazı öğretin, namaza alıştırın ama dediğim gibi zorlayarak değil. İnsan doğası zorlanmaktan, ürkütmekten hoşlanmaz. Çocuklarınıza güleç yüzle, sevecen davranırsanız, onlar da size yaklaşırlar ve sizi taklidetmeğe başlarlar. Çocuğun aile içinde örnek alacağı öğretmenleri anası, babasıdır. Çocuk babadan gördüğünü yapar. Baba baskı uygularsa o zaman çocuk iyice dinden uzaklaşır. Baskı ile değil, severek sevdirerek çocuğa dini telkin edersiniz. Allah yardımcınız olsun.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş