TÜRKÇE MEAL OKUYARAK HATİM OLUR MU? *** KİTAP HAKKINDA BİLGİ TALEBİ PDF 
Cuma, 10 Aralık 2021 00:00

TÜRKÇE MEAL OKUYARAK HATİM OLUR MU?

İyi akşamlar çok değerli Hocam

Bu yıl mukabeleye gidemiyeceğimiz için Kuran hatmini Türkçe mealinden okuyarak yapabilir miyim?

Her gün Yasini-i şerif okuyorum. Yasini de Türkçe mealinden okusam kabul olur mu sabah namazından sonra okuyorum.

Saygılarımla..teşekkür ederim...

Cevap: Arapçasını bilmiyorsanız Kur'ân'ı doğru olan bir Türkçe mealden okuyabilirsiniz. Manayı anlayacağınız için düşüne düşüne Türkçe mealden okumanız daha da sevaptır. Çünkü Kur'ân'ın indiriliş amacı anlaşılmaktır. Yasin'i de Türkçe mealinden okuyabilirsiniz. Kabul edilip edilmemesi sizin niyetinize bağlıdır. Siz eğer gönülden Allah'a yönelerek okursanız okumanız ve duanız kabul edilir. Allah kabul etsin.

 


 

 

KİTAP HAKKINDA BİLGİ TALEBİ

 

Hayırlı günler Hocam,

 

Ben yurtdışında yaşıyorum, Arapça bilmiyorum ama Kuran’ı da gerçek anlamda anlamak istiyorum, bu konuda bana yardımcı olur musunuz sizin çalışmalarınızı uzun yıllardır takip ediyorum. Çağdaş Kuran tefsirinizi ve ilmihalinizi almak istiyorum güncellenmiş yeni baskıları var mı? Ayrıca bana ne tavsiye edersiniz. Saygılarımla...

 

Cevap: Kardeşim Kur'ân gönüllere şifadır. Bütün dinlerin özü Kur'ân'dadır. Kitaplarımın sayısı yüz elliden fazladır. Ama bunların can damarı Yüce Kur'ân'ın Çağdaş Tefsiri, bunun özeti olarak 3 Ciltlik Kur'ân-ı Kerîm Tefsîri, ayrıca 30 ciltlik Kur'ân Ansiklopedisi var. Kur'ân'ı anlamak istiyorsanız bu kitapları okumanız gerekir. İlmihali, İslâm Tasavvufu, Görünmez Âlemin İzleri adlı eserlerimi okumanızı tavsiye ederim. 

 

Eserlerimi şu yayınevinden isteyeceksiniz:

 

Yeni Ufuklar Neşriyat,

 

Nuh Kuyusu Caddesi, Caddesi, No. 267

 

Bağlarbaşı, Üsküdar/İstanbul

 

Tlf. 0090532 213 11 43

 

Başarı dileklerim, selam ve sevgilerimle.

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş