BEŞ SORU (1) PDF 
Çarşamba, 10 Kasım 2021 00:00

BEŞ SORU (1)

Sayın Hocam, hayırlı günler dilerim.

Aklıma takılan birkaç soruyu sizlere sormak istedim

1-Hocam sizin de belirttiğiniz gibi Allahü Teala hiçbir kulunu cehennemde sonsuza dek yakmaz. Acaba hocam cennette kalma sonsuz mu olacak yani cennet sonsuz mudur?

2-Peygamberimiz nasıl vefat etti zehirlenerek öldü diyenler var bu doğru mudur?

3-Hocam Kuran’da irtidat meselesini okuyorum pek anlayamadım. Dinden dönenler demekle İslam dininden başka bir dine dönenler mi yoksa müşrikler mi kast ediliyor?

4-Hocam Vatan gazetesinden zamanında sizin Yeni açıklamalı Dua kitabınızı almıştım. Orada Kurban Bayramında şeran zengin sayılan Müslümanın kurban kesmesi vaciptir deniyor (s.99) oysa Kuran Işığında soru ve cevaplar kitabınızda kurban kesmek ne farz ne de vaciptir sünnettir şeklinde ifade etmişsiniz bu kafamı karıştırdı hocam

5-Hocam Hac için bir süre var mı yani bir Müslüman 2 ya da 3 gün giderek hac görevini yerine getirmiş olur mu?

Sorularım bu kadar hocam ellerinizden öper saygılarımı sunarım iyi ki varsınız...

Cevap:

1) Birinci sorunuzun cevabı en son "CEHENNEM CEZASI EBEDÎ Mİ?" adlı

yazımızda ayrıntı ile verilmiştir.

2) İrtidad Olayı

Pişmiş koyunun zehirli olduğunu haber vermesi:

Ebû Hüreyre yoluyla gelen bir rivâyette: "Bir Yahûdî kadını, Hayber'de kızartıp zehirlediği koyunu yemek olarak Resul-i Ekrem'e ikram etti. Allah'ın Elçisi ondan yedi. Ashap da yediler. Allah'ın Elçisi

"Ellerinizi çekin, çünkü koyun bana zehirli olduğunu söyledi" buyurdu. Bişr ibn Berâ' öldü. Allahın Elçisi kadına sordu:

– Seni bu harekete sevk eden nedir? Kadın:

– Eğer peygamber isen yaptığım sana zarar vermez; melik isen insanları senin elinden kurtarmış olurum, dedi.

Allah'ın Elçisi’nin emriyle kadın öldürüldü. Öldürmeyip affettiğini kaydeden rivâyetler de vardır.

Peygamberimiz Hicrî 7., Milâdî 628 yılındaki Hayber Savaşında vaki olan bu zehirlenme olayından üç yıl sonra vefat buyurmuştur. Vefatında bu zehirlenme olayının etkisinin olup olmadığı kuşkuludur. Rivayete göre Peygamber zehirli eti ağzına alınca tükürmüş ve arkadaşlarına da etin zehirlenmiş olduğu bildirerek yememelerini emretmiştir. Ağzına alıp tükürdüğü o lokmanın vefatında etkisinin olduğu kuşkuludur. Allah onu korumuştur. Bu iddianın bilimsel bir değerinin olmadığı kanısındayız.  

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş