TEVHİDLE İLGİSİ OLMAYAN ŞEYLER *** EVİN ZEKÂTI OLURMU? PDF 
Perşembe, 07 Ekim 2021 00:00

TEVHİDLE İLGİSİ OLMAYAN ŞEYLER

Bu Tevhid sorusunu sormamdaki maksat hocam ellerinizden öperim, sabah ve akşam olmak üzere Rabbimizi elimizden geldiğince sabah ve akşam zaman buldukça 100 kere istiğfar 100 kere salavat 11 ihlas 1 Fatiha 100 tane de Tevhid çeksek ve bunların hepsini başta Peygamber Efendimize sırasıyla hediye etsek bunda bir sıkıntı olur mu? Selamlar sizi takip ediyorum 50 ye yakın eserleriniz var bende. ...

Cevap: Ben böyle hesap kitaplarla uğraşmıyorum. Sen yaptığın tesbihleri, zikirleri Peygamber'in ruhuna bağışlamak için mi yapıyorsun? Peygamber'e salavat getirirsin ama işi böyle şirk töresine döndürmenin manası yoktur. Hem tevhidden söz ediyorsun hem de tevhidle ilgisi olmayan şeyler yazıyorsun. Zaten Peygamber en yüksek makama ermiştir. 


 

EVİN ZEKÂTI OLURMU?

Hocam hayırlı günler, bir sorum daha olacak cevaplaya­bilir­seniz sevinirim. Ben 2011 yılında, ileride müteahhide verip ev sahibi olurum, sonra da o evi satarım veya otururum veya bir şekilde değer­lendiririm niyetiyle 55.000 tl’ye bir arsa aldım. Sonra 2016 yılında arsayı müteahhide verdik ve 2018 de 1 ev sahibi oldum. Bu evi geçen günlerde 300.000 tl ye sattım ve başka bir arsa aldım. Bu konuda okuduğum metinler biraz kafamı karıştırdı. 2012 yılından bugüne kadar bu arsa için hangi yıllar ne kadar zekât ödemem gerekir acaba?

Cevap: Evin zekâtı olmaz. Emlakin zekâtı devlete ödediğin emlak vergisidir. 

 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş