BABADAN VE AİLE SIKINTISINDAN ŞİKÂYET (2) PDF 
Cumartesi, 18 Eylül 2021 00:00

BABADAN VE AİLE SIKINTISINDAN ŞİKÂYET (2)

(...dünden devam)

Hocam inanın uzatarak vaktinizi almak istemiyorum, yine söylüyorum ben bu tür şeylere inanmak istemiyorum ama yıllardır ne annem ne de kardeşlerimle ben hiç huzur bulamadık, annem çok kahır çekti çok fazla babamdan. Babam hala alkoliktir ve dengesi yerinde değildir.

Babamın kız kardeşlerinin bizzat bazı şeylerine tanık olmuşuzdur yaptırdıkları hamur işini herkesten saklayıp yalnızca babama ve abisine ikram ettiklerini, bunlar bana çok saçma geliyor ama babamın ailesindeki bazı kişiler öyle şeyler yapmışlardır ki kimsenin sesi çıkmamıştır.

Hocam iki kız kardeşimin üzerinde bir musibet olduğunu düşünüyorum, çünkü uzun zamandır bir açmazdalar, hele ablam sanki gözü bağlanmış gibi, uzun zamandır işsiz ve kendi özel sorunları nedeniyle bunalımda neredeyse 4 yıldır ve hiç düzelmiyor.

Hocam beni lütfen yanlış anlamayın, ben yalnızca sizin derin bilginize daya­narak sizden görüş almak istiyorum.

Annemi, kız kardeşlerimi, erkek kardeşimi dışarıdan birinin art niyetli şeylerine karşı korumak için okuyabileceğim bir dua var mıdır?

Onlara geçmişte yapılan ve etkisi süren her ne art niyetli kötü bir etki varsa bunu kaldırmak için hangi duayı okumalıyım? Ailemle olabildiğince yakından ilgileniyorum, iki kız kardeşim de işsiz, ben maddi olarak iyi bir işteyim ve onlara elimden geldiğince iş bulmak konusunda aracı oldum ama tüm kapılar kapanıyor anlamsız şekilde hocam, bir musibet var hissediyorum.

Ben onları korumak istiyorum Hocam, Allah izin verirse bir planımız var, kız kardeşlerim ve annemle birlikte annemin memleketine yerleşmek.

Onları kötülüklerden, kötü niyetle yapılmış dualardan nasıl koruyabilirim?

Affınıza sığınıyorum lütfen beni yanlış anlamayın, bunu sizden başka kimseye danışamazdım, çünkü dediğim gibi hocam ben bu tür şeylere inanmak istemiyorum ama bir yerde de çaresiz kaldım.

Hocam şimdiden tüm değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

Belki hatırlarsınız diye size 2010 yılında yazdığım rüyamı ve sizin cevabınıza yanıt olarak bu maili yazdım. Kendinize çok iyi bakın Hocam...

Cevap: Kızım babanızın kötü muamelesi içki ile dengesiz duruma gelmiş olmasındandır. Yazdığınıza göre Allah korkusundan uzak insanlar dengeli bir aile babası olamazlar. Artık olan olmuş. Sabredin, artık yaşınız da ilerlemiş, kendi yolunuzu çizebilirsiniz. Eğer annenizin memleketi sizce iyi ise oraya gidip yerleşebilirsiniz. Dua meselesine gelince "Açıklamalı Dua Mecmuası" kitabımı alıp oradaki dualardan okursunuz. İnşaallah sıkıntılarınız azalır. 

Yeni Ufuklar Neşriyat, Nuhkuyusu Cd.No.267 Bağlarbaşı Üsküdar İstanbul Tlf. 0532213 11 43

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş