BABADAN VE AİLE SIKINTISINDAN ŞİKÂYET (1) PDF 
Cuma, 17 Eylül 2021 00:00

BABADAN VE AİLE SIKINTISINDAN ŞİKÂYET (1)

Sayın Süleyman Hocam merhaba;

sizin isminizle daha çocukluk zamanında tanışmıştım, evde kırmızı kaplı ciltlerce Kuran meali kitaplarınızdan annemin sayesinde.

Çok dindar biri miyim? Değilimö ama inançlı bir insanım, bunu da hayatımın zor zamanlarda sığınak aradığım zamanlarda hissettim. Size yıllar önce bir rüyamı anlat­mıştım, ben o rüyayı gördüğüm zaman İtalya’daydım ve uyandığımda gördükle­rimi toparlayıp sizin yorumlarınızı öğrenmek istedim. Siz de değerli yorumlarınızı yazma nezaketinde bulundunuz, çok teşekkür ederim tekrar Hocam.

Hocam size rahatsız etmemin sebebi yanlış anlamanızdan çok da korkarak, tamamıyla görüşlerine yorumlarına çok saygı duyduğum bir din adamı olmanız ve yönlendirmenize ihtiyaç duymamdır.

Biz 4 kardeş bir aileyiz, annem babam sağ. Ancak 4 kardeş çocukluk travma­larıyla büyüdük babamdan dolayı.

Çocukluğumuz babamın hem bize hem de anneme fiziksel şiddet ve baskılarıyla geçti. Kendisi yıllardır alkoliktir, yıllarca kazandığı parayı kumarda kaybetmiş, annemi defalarca aldatmış, yıllarca Sabah 5 lere doğru eve gelmiştir yıllarca. Fiziksel şiddetin o denlisini gördük ki kendisinden, yıllarca o kadar dış hayattan izole edilircesine evin içerisinde yaşadık ki şu an 31 yaşındayım ve hala o yılların etkileri üzerimdedir, sadece bende değil hepimizde. Yıllarca neden olduğunu hiç bilmediğimiz borçlarını ödedik, hiç soramadık da çünkü hiçbir zaman sormaya hakkımız olmadığını söylerdi. Evimiz vardı sattıö bizim yıllar sonra haberimiz oldu. Kendisi varlık içindeyken biz yokluk yaşadık hep.

Hocam, ben bu tür şeylere inanmamayı tercih etsem de yine insan düşünmeden edemiyor, babamız bize yıllarca neden bunu yaptı? Neden evimizi barkımızı satıp bizi ortada bıraktı? Neden hala bize düşman gibi bakıyor? Biz yıllarca hep iğrenç küfürler duyduk onun ağzından, küçükken bize iğrenç küfürler ediyordu gereksiz yere en ufak sinirlenmesinde.

Hocam dediğim gibi ben bu tür şeylere inanmak istemiyorum ama babamın ailesinin evimize geldiklerinde bir şeyler yaptıklarından şüpheleniyoruz. Özellikle babamın annesi evimize her geldiğinde bir şeyler birikiyordu bir yerlere ama annemin söylediğine göre en son 2 ay önce eve geldiğinde, o gittikten sonra annem kapının dibinde koyu renkli yapışkan bir sıvı görmüş ve kedimiz de o sıvının üzerine af edersiniz küçük tuvaletini yapmıştı.

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş