TARİKAT HAKKINDA SORU (2) PDF 
Çarşamba, 25 Ağustos 2021 00:00

TARİKAT HAKKINDA SORU (2)

(...dünden devam)

Cevap: Adını ettiğiniz zatın Peygamber soyundan gelmiş olması, kuru bir iddiadır. Zaten hangi tarikata sorsan bir şekilde kendilerini Peygamber soyuna çıkarmaya çalışırlar. Hem Peygamber soyundan olmak insana bir ayrıcalık da kazandırmaz. Hz. Nuh’un oğlu kâfirlerden olmuştu. Allah katında en üstün olan kimse, Peygamber soyundan olan değil, Allah'tan en çok korkan ve O'nun emirlerini en iyi uygulayandır.

Sözünü ettiğiniz o kimsenin evinde kalorifer yokken tabanının sıcak olması bir keramet mi? Şimdi halıların altından elektrikli kablolar geçiriyorlar. İşte sana kalorifer. Ben öyle iddialı kişilerden hoşlanmıyorum. Tarikat mahviyyet gerektirir, iddia değil. Bugün bu adamlar da her tarafa kök salmaya başladılar. İleride neler olacak bilemem. 

Sizin evlenmek istediğiniz kişi de belli ki bu cemaatin akımına katılmış ve inanmış. Ama dinine bağlı bir kişi ise onun inancı kendisine. Sizin onunla evlenmenizde bir sakınca yok. Fakat sizin de o akıma kapılmanızı tavsiye etmem. Tarikata girmek istiyorsan iddialı olmayan, Hak sevgisinde benliğini eritmiş olan birini bul. Size "Görünmez Âlemin İzleri" adlı eserimi, bir de Hacı Muharrem Efendi'nin "Hak Yolu Saliklerinin Zikir Makamları" adlı eserini okumanızı tavsiye ederim. Allah yardımcınız olsun. 

***

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş