TARİKAT HAKKINDA SORU (1) PDF 
Salı, 24 Ağustos 2021 00:00

TARİKAT HAKKINDA SORU (1)

Hocam merhaba, hürmetler.

Hocam, bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Lakin bunalımlardayım ve kafamdaki sorulara cevap bulamıyorum.

Ben yıllar önce namaz kılmaya, oruç tutmaya başlamış, dini hassasiyetleri olan bir bayanım. Ancak kişisel bir tercih olarak tarikatlardan, cemaatlerden hep uzak durdum.

Evlilik yaşımın gelmesi ile de kendim gibi ibadet eden, Allah korkusu/sevgisi olan imanlı bir eş ile evlenmeyi istedim. Böyle bir insanla da tanıştım.

Şimdi biz bu kişi ile evlilik düşünüyoruz. Ancak kendisi bu ibadetleri ile yetinmeyeceğini ve Adıyaman'da meşhur tarikata dahil olacağını söylüyor.

İnternette bazı din hocalarının, bunlardan tövbe almak, rabıta yapmak, bu zatın peygamberimiz soyundan gelmesi ve bu nedenle özel/üstün biri olduğuna inanılması (hatta bunların evliya, Allah dostu mertebesinde olduğu iddia ediliyor) gibi uygulamalarına şiddetle karşı çıkan yazılar da okudum, tam tersi bunları savunan da okudum.

Hocam ben bu tarikatların iç yüzünü bilemiyorum. Evlenmeyi düşündüğüm kişinin yanlış bir şeyler yapmasını, Allah korusun şirke düşmesini, Kur’an'a ve sünnete uymayan şeyler yapmasını istemiyorum. Evlenmeyi düşündüğüm kişi kayıtsız şartsız inanıyor bunlara... İlçenin farklı bir kerameti olduğuna, (örneğin hiç kalorifer olmasa bile zemin sıcacıkmış), bu mekânın manevi bir tat alma yeri olduğuna, buradaki şeyhlerin (ğavs diyorlar) kendilerine şefaat edeceğine, ahirette tövbelerine şahit olacağına, bu kişilerin Allah katında üstünlüklerine vs. vs. inanıyor. Bazı şeyleri mantığım almayınca da " bunlar tasavvuf konuları, mantıkla anlamazsın" diyor.

Hocam siz tasavvuf konusunda çok araştırmalar yaptınız, Allah’ın aşkına bana yardım edin. size yazmadan evvel, bu tarikatı savunan ve bu tip tarikatlara karşı çıkan bir sürü din adamının yorumunu okudum. kafam iyice karıştı. Allah korusun günaha da girmek istemiyorum.

Size sorum, benim bu evlenmeyi düşündüğüm kişi doğru bir yolda mıdır? Yoksa bu tarikatın uygulamaları Kur’an ve sünnet çerçevesinde çarpıtılmış şeyler midir? (Bana özelden de yazabilirsiniz) Allah razı olsun sizden. Saygı ve sevgilerimle...

(devamı yarın..)

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş