Rahmet *** Türkçe Anlatım ve okuma üzerine

Rahmet

Bize hurafe değil gerçekleri anlattığınız için teşekkür ederim Süleyman Ateş. Hapiste bulunan bir yakınım size soru sormamı istedi: Kur’ân’daki bütün günahları işlemiş ve her biri için sınırları aşmış bir insan tövbe eder ama helallik alamazsa ALLAH böyle bir insana rahmet eder mi? Volkan B.

Cevap: Hiç kimse Allah'ın, kuluna ne yapacağını bilemez. O dilerse kuluna acır, dilerse azap eder. Kimse Allah'ın vekili değildir. Allah dilediği takdirde affetmeyeceği bir günah yoktur. Allah'ın affedememesi düşünülebilir mi?


Türkçe Anlatım ve okuma üzerine

Hocam bugünkü yazınızı okudum; ben de bu konuda bir şeyler söylemek istedim. Öncelikle sizin gibi değerli hocamızın varlığı beni çok mutlu etmekte. Sizin gibi aydın, doğru yoldan şaşmayan, sadece doğruları söyleyen! Biliyorsunuz ki bizim toplumumuzda kitap okunmaz, sadece başkalarının söyledikleri dinlenir. Kur’ân'ı okuyan çok; ancak mealini okuyanın çok az olduğunu kendi çevremden biliyorum.

Dolayısıyla karşınızdakinin sözlerini nasıl muhakeme edeceksiniz? Kur’ân mealinde Kur’ân’ı Arapça indirdim, çünkü o topluluk Arapça bildiği için şeklinde ifade var. O zaman biz de camilerimizde Kur’ân’ı Arapça değil de Türkçe okusak ve toplumumuzu aydınlatsak, diyorum. Hocam günleriniz aydınlık olsun. Mine Horozoğlu

Cevap: Doğru ama toplum öyle bir şartlandırılmış ki Türkçe okusanız dinlemezler. İlle Arapça okunacak. Allah, dersen kabul ederler ama bunun Türkçesi olan Tanrı dersen karşı çıkarlar. Topluma böyle bir anlayış yerleşmiş.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş