RÜYALARIMIN BİRE BİR ÇIKMASI BENİ RAHATSIZ EDİYOR PDF 
Cumartesi, 08 Mayıs 2021 00:00

RÜYALARIMIN BİRE BİR ÇIKMASI BENİ RAHATSIZ EDİYOR

Öncelikle merhaba. Ben dini bütün bir insan değilim. Öncesinde çok fazla dindar olmaya çalışan bir insandım ama şu aralar bir arayıştayım. Sormak istediğim şu: Benim rüyalarım küçük yaşlarımdan itibaren birebir gerçekleşiyor. Ama bir gün sonra ama bir yıl sonra ve ben her defasında böyle beyninden vurulmuşa dönüyorum; hemen hatırlıyor ve evet ben bunu rüyamda görmüştüm diyorum. Evet insanların bazen neler hissettiklerini ve neler düşündüklerini anlamakta zorluk çekmiyorum; bu beni korkutmuyor, aksine insanlarla olan bağımın kuvvetlendiğini hissediyorum ama bu rüya meselesi çok kafamı karıştırıyor ve korkutmaya başladı. Nedenini araştırıyorum, bulmaya çalışıyorum ama mantıklı bir sebep gelmiyor. Bir miktar korkum ve merakımla birlikte bir sonuç bulamamak artık beni delirtecek seviyeye geldi. Uyumak istemiyorum. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler...

Cevap:  Kardeşim senin rüyalarının çabucak veya erteli olarak çıkması, ruhunun şeffaf olduğunu, Allah'ın sana bazı olayları önceden bildirdiğini gösterir. Bu çok güzel bir şey. Bu Allah'ın size lütfu. Her gördüğün rüyanın ardından Allah'a şükret, Allah' a dön. Namazlarını kıl. Dinden kaçmak, dinin emirlerine uzak durmak size huzur getirmez. Allah senin ruhunu şeffaf yaratmış, manevi gözünün üstünden perdeyi kaldırmış ki gelecekteki olayları görebiliyorsun. Bunun için Allah'a teşekkür etmek gerekir. Allah'a teşekkür de O'nun emirlerine uymakla olur. 

"Her ne denli yaşar ise bir kişi Akıbet ölmekdürür anın işi."

 Her fani adım adım Allah'a koşmaktadır. İbadet insanı Allah'a yaklaştırır. Gönül Allah'ı anmakla huzur bulur. Senden benden nice nice akıllı insanlar var ki huzuru Allah'a bağlılıkta, Allah sevgisinde bulmuşlardır.  Allah sevgisi ve aşkı onların isimlerini ebedileş­tirmiştir. Tarihte nice büyük insan var ki onların ismini ebedileştiren, Allah'a bağlılıklarıdır. Gazaliler, Yunuslar,  Mevlânalar, Hacı Bektaşi Velîler Allah sevgisiyle ebedî yaşama ermişlerdir. Batıda da böyle azizler yok değildir. Siz eğer huzura ermek istiyorsanız Allah'a bağlanın, ibadete sarılın. Çünkü Cenabı Allah öyle buyurur: 

"İyi bilin ki kalbler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur!"

Merhum M. Âkif ne güzel söylemiş:

Allah’a dayan, sa’ye sarıl, hikmete râm ol.

Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş