TEFSİRİNİZE NASIL ULAŞABİLİRİM? PDF 
Salı, 04 Mayıs 2021 00:00

TEFSİRİNİZE NASIL ULAŞABİLİRİM?

Sayın Hocam,

Allah (C.C.) sizden razı olsun, ömrünüz uzun, Allah yolunda çalışmalarınız hayırlı ve sıratı müstakimde size başarı versin. Mümkünse Maide : 55 in Türkçe  tercümenizi ve sizin tefsirinizi merak ediyorum. Türkiye’de yaşamıyorum kitaplarınıza ulaşabilmem çok zor. Sizin sitenizi buldum fakat orada indirilebilir tefsiriniz bulunmuyor. Nasıl tefsirinize bu güzel ayda ulaşabilirim diye size yazdım. Sitenizde sorulara ilişkin yazılarınızı okudum biraz bugün, size saldıranlar olduğunu bilmekteyim fakat şaşırdım. Birisinin size saldırmasına Sî’a’yım diye. Çünkü Türkiye’de Sî’a sizin tercümenize ve görüşle­rinize saygı duyar hatta tercümenizin Sî’a tercümesinden daha Sî’a olduğunu bilir. Sizin hayatınız ve görüşlerinizde, Türkiye’nin (hatta İslam dünyasının) ihtiyacı olduğu birliğine, istikrar ve İslami yenilenme ve kardeşlik temelinde, toplumu aydınlatma özelliği var. En derin saygılarımla ellerinizden öperim...

Cevap: Değerli kardeşim, Tefsirim İnternet ortamına konmamıştır. Tefsîrin kendisine İnternette ulaşamazsınız. Ancak her gün sitemde ve facebookta yayınlanan yazılarımı okumanızda yarar vardır. Bana saldıranlar, eserlerimi okumadan kulaktan dolma iftiralarla saldırıyorlar. O Sî’a diye geçinenlerin birçoğu Hz. Alî'nin ve ehlibeytinin hayatını bilmezler. Ben Kur'ân-ı Kerîme göre Hz. Muhammed (s.a.v.), onun halifeleri: Ebubekir, Ömer, Osman, Ali ve beşinci Halife olarak Hz. Hasan'ın hayatını yaz­dım.  Aslında Peygamber'den sonra Halife sayısı dört değil, beştir. Çünkü Hz. Hasan da beşinci halife olarak bey'at almış ve 5,5 ay kadar halifelik yaptıktan sonra siyasetten çekilmiştir. Onun ardından kardeşi Hüseyin gelir ki misli görülmemiş biçimde zulme direnmiş ve sonunda şehid olup Şehîdler Seyyidi unvanını almış, Kıyamete dek Müs­lümanların gönlünde taht kurmuştur. ZULME DİRENEN KAHRAMAN İMAN HZ. HÜSEYİN adlı kitabımda gerçekleri dile getirmeğe çalıştım. 

Bize saldıranlar bencilliklerinden, kibir-gururlarından ve kıskançlıklarından saldırı­yorlar. Varsın saldırsınlar, er yarın Hak Divanında belli olur. Selam ve sevgilerimle gözlerinden öperim kardeşim. 

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş