MELAMİ’DEN ARZİ HAL PDF 
Çarşamba, 21 Nisan 2021 00:00

MELAMİ’DEN ARZİ HAL

Sevgili Hocam, her daim, bir sıkıntım olduğunda koruyan ve kollayan Allah’a yöneldim ve sizi tanıdığımdan beri de beni rahatlatan dualarınızı alarak rahatladım. 

Yine sizden dua istiyorum: 2,5 yaşındaki oğlumuz evvelsi gün annesi elektrikli süpürge ile evi süpürürken kablonun titreşiminden korkmuş ve bugün oldu hala o korkusu değişik versiyonlarıyla devam ediyor.  evde balonun küçük bir hamle ile kendiliğinden hareketi, benim boynumdaki şalın püsküllerinin oynaması, bardaktaki suyun çalkantısı, annesinin çamaşırlığa çamaşırı astığındaki hareketi, kendi pantolonunun kemer yerine olan ipinin püsküllerinin oynaması vs. bütün bunlardan korkarak itiyor ya da yok etmemizi, sabitlememizi istiyor....ilk gün ağladı ama şimdi yalnızca söylüyor ve biz de ah bu bisey değil diyerek normal bir şekilde davranarak dediğini yapıyoruz.  Bugün üç dört kere yine aklına geldi vesile olduğunda ama o şeyi uzaklaştırınca ondan ya da problemi kaldırınca geçti bu hali. Ama bana bazen sanki 2,5 yaşında olmasına rağmen dikkatle bu şeyleri izliyormuş izlenimi de veriyor. İnşallah yanılıyorumdur, ruh halinden anlaşılamıyor oyun çocuğu çünkü.

Sizin dua kitabınızdan dilek ve musibetler ve istenen Murad ile ilgili duaları okuyorum. Belki bu konularda kendimi de biraz hasta ediyorum, öyle zannediyorum ki çocuklarıma çok bağlıyım ve onlardan daha çok kendim hasta oluyorum böyle durumlarda. Biraz ileri derecede evham sahibi de olabilirim bilemiyorum. 

Ben çok çalıştığım için onlarla çok da vakit geçiremiyorum evde... bu aralar çocuğumuzu çiş yaptırmaya alıştırıyoruz büyük ölçüde alıştı ama biraz stresli oldu, annesi de çok sabırlı idi ama bir iki kez kızmıştı. Babamı arayıp bu durumlardan bahsettiğimde ; benimde aynı yaşlarda korktuğumu (ki ben hatırlıyorum bana demir para verirlerdi korkum geçsin diye)  ve bir gün bir misafirlikte annemin bana tam da çişe alıştırılma devremde biraz sert davrandığını ve o gün bu korkma durumunun başladığını söylemişti. ama geçti de biraz sürdü de dedi. 

Psikiyatrist Müslüman bir arkadaşım var Yozgatlı o da, hafta sonları da çocukları sünnet ediyor ek gelir olarak ve bizim çocuğumuzu da o sünnet etmişti. ona yazdım, no problem biraz korkmuş o kadar diye yazmış. İnşallah bu halin geçmesi için dua ediyorum ve sizden de dua istirham ediyorum.

Annesi doktora karşı bu konuda, ben çocuğumu tanıyorum normal, geçer abartıyorsun diyor. Bir kez size bir arkadaşımın çocukları için danıştığımda, konu yine korkuydu, Felak ve Nas surelerini okusunlar ama doktora da götürsünler demiş idiniz....ben en azından size yazarak ruhen rahatlamak istedim. hakkınızı helal edin böyle sıkıntılarımla başınızı ağrıttığım için de....

Hürmetlerimi sunar ellerinizden öperim...

Cevap: ..., o yaştaki çocuklarda böyle etkilenmeler olabilir. Korkmanıza gerek yok. Âyetelkürsî'yi çokça oku, evhama kapılma. Çocuk normaldir, bir süre sonra düzelir inşallah. Allah şifa versin ve çocuklarınızı sağlıkla büyütsün. Selam ve sevgilerimle.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş