AKLIMA TAKILAN SORULAR: REENKARNASYON, CEHENNEM EBEDÎ Mİ? PDF 
Pazar, 04 Nisan 2021 00:00

AKLIMA TAKILAN SORULAR: REENKARNASYON, CEHENNEM EBEDÎ Mİ?

Sevgili hocam, “Görünmez Alemin İzleri" kitabınızı okudum. ellerinize sağlık. Siz de ne sıkıntılar yaşamışınız. Özellikle de bazı insanların kıskançlığı yüzünden sınava iki kere girmişiniz. vs.. En güzeli hiçbir zaman inancınızı kaybetmemişiniz. Kitabınızda hocam meleklerle iletişim hakkında gerekli bilgiyi paylaşmışınız. Aynı şekilde günümüzde nefes ve kuantum, reenkarnasyon gibi, yaşam koçları moda oldu. Onlar hakkında fikriniz nedir hocam? Bir de kitapta kafama iki konu takıldı; “Cehennem sonsuz, ruhların orda cezalarını sonsuz çekecek" bu dünyadaki gibi cezasını çeken af olunca özgür olacak diye düşünüyordum. Bu durumda cennete giremeyecekler mi cehennemdekiler? Birde nazar bölümünde bir cümle dikkatimi çekti sevgili hocam "nazar kaderi değiştirir mi" Bu konuda da bilgilendirirseniz sevinirim. Yazarken bir hatam olduysa affınıza sığınırım. Allah'a emanet olun. sevgi ve saygılarımla ..

Cevap: Reenkarnasyon hakkında geniş bilgi için Kur'an Ansiklopedisi adlı eserimde Tenasüh ve Reenkarnasyon maddelerini okumanızı tavsiye ederim. Âhirette zaman bizim dünya zamanımıza benzemez. Belki dünyadaki bin yıl Allah katında bir andan ibarettir. Kur'ân'da Cehennem hakkında Ḫulûd vasfı kullanılır ama bu kelime sonsuzluk anlamına gelmez. Çok uzun süreyi belirtir. Kur'ân'da yapılan iyiliğe on kat sevap verileceği, ama kötülüğün cezasının ise yapılan kötülüğe denk olacağı vurgulanır. Ayrıca Cenabı Hak: Ceza verecekseniz size yapılan kötülük kadar ceza veriniz ama sabrederseniz bu sizin için daha hayırlıdır!” buyrulmaktadır.  En çok yüz yıllık ömrün tamamı kötülükle geçmiş olsa dahi buna bin yıl değil, milyon veya milyar yıl değil, sonsuzca azap etmek Allah'ın adaletine ve Kur'ân'da vurgulanan prensiplere aykırıdır. 

"Allah'ın acıması, insanların acımasıyla kıyaslanamayacak ölçüde çoktur. Çünkü "Allah'ın rahmeti, gazabına baskındır." Cehennem yedi bölümlü iken cennet sekiz bölümlüdür. Demek ki cennete gideceklerin sayısı cehenneme gideceklerden çoktur. Aslında cehennem de sonsuzca azap değil, kulun ruhunu olgun­laştırma yurdudur. Kulun çektiği azaplar da ruhunun olgunlaşması için verilir. Her insan ruhu olgunlaşıp sonunda cennete yükselecektir. Yani özetle Muhyiddin ibn Arabi ve büyük İslâm mutasavvıflarının dediği üzere cehennem azabı bir gün sona erer, ama Allah'ın rahmetinin tecellisi olan cennet sonsuzca devam eder. Size, "Kur'ân Ansiklopedisi" adlı eserimde "İrade-i Cüz'iyye", "Kader" ve "Cennet Cehennem" maddelerini okumanızı tavsiye ederim.

 

 

   Copyright @ Süleyman Ateş